Mar 20, 2017

Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yine Dünya Ekonomik Forumunda Sunulan En İyi Vaka Örnekleri Arasına Girdi

Özyeğin Üniversitesi ilk defa geçtiğimiz yıl Oxford Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Berkeley Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen üniversiteleri ile beraber ‘sürdürülebilir üniversite’ konusunda örnek teşkil eden uygulamasıyla, Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN) ile Dünya Ekonomik Forumu (DEF)’in akademik platformu olan Küresel Üniversite Liderleri Forumunun en iyi vaka örnekleri arasına girmiş ve Davos’ta gerçekleşen toplantılarda sunulmuştu.

2017 yılı için hazırlanan ve ‘Sürdürülebilirlik için Eğitim’ üst başlığındaki raporda Özyeğin Üniversitesi ‘İş Dünyasında Sürdürülebilirlik Eğitimi için Üç Katmanlı Yenilikçi bir Yaklaşım’ adındaki uygulaması ile tekrar yer aldı.

Türkiye’den bugüne dek ilk ve sadece üniversitemizin yer aldığı bu “en iyi uygulamalar raporunda” Özyeğin Üniversitesi ile beraber Princeton, ETH Zürih, Oxford, Yale gibi dünya çapında bilinen 30 üniversitenin örnekleri yer alıyor.