Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 22, 2018

Mezuniyet Töreni ve Yaz Dönemi Etkinlikleri

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Bahar dönemi derslerinin sona ermesi ve notların ilan edilmesiyle birlikte, hepinizin yaz dönemindeki akademik ve kişisel planlarınıza odaklandığınıza eminim.

Yaz aylarında normal faaliyetlerimize ilaveten, hepinizin bildiği gibi, farklı gruplar için çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinliklerden özellikle üçü bu akademik yılı başarılı bir şekilde kapatmamız açısından önemli.

Cumartesi günü, 23 Haziran’da 1136 mezun adayımız ve 5000’e yakın aile üyesi ve misafirin katılımıyla 7. Mezuniyet Törenimizi gerçekleştireceğiz. Sağanak yağış ihtimalinde uygulanacak B planı dahil olmak üzere tüm hazırlıklar tamamlanmak üzere. Mezuniyet Komitesi, çeşitli idari ekiplerimizin de desteğiyle, törenin hepimiz için keyifli geçmesi için titiz bir şekilde çalışıyor.  Dekanınız ya da Bölümünüz tarafından size duyurulduğu üzere, bu yıl da Mezuniyet Yürüyüşü öncesinde Öğrenci Forum Alanında buluşmayı planlıyoruz. Kötü hava şartları nedeniyle tören yeri ve programıyla ilgili bir değişiklik olduğu takdirde gerekli güncel bilgiler yine akademik biriminiz tarafından duyurulacaktır.

Yaz döneminin bir sonraki önemli etkinliği, bu yıl 6.’sını gerçekleştireceğimiz Lise Yaz Okulu olacak. İlk dönemi 24 Haziran-8 Temmuz, ikinci dönemi de 15-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Lise Yaz Okulunda yaklaşık 450 lise öğrencisini kampüsümüzde ağırlayacağız. Bu program, gelecekte belki de aramıza öğrenci olarak katıIacak gençlere üniversite hayatını ve ÖzÜ’yü tanıtmak için çok değerli bir fırsat. Bu nedenle programda ders verecek tüm hocalarımıza içten teşekkürlerimi sunarım.

Son olarak, bu yıl Tercih Tanıtım Günleri resmi olarak 28 Temmuz – 17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Üniversite sıralamaları ve yeni öğrenci profili konularında belirlediğimiz başarı kriterleri açısından bizim için çok önemli olan bu dönemde, ne yaptığımızı, nasıl yaptığımızı ve bunların gelecekteki öğrencilerimiz için önemini gururla paylaşmaya devam edeceğiz.

Yukarda belirttiğim etkinliklerde çoğunuzla bir arada olmak umuduyla, hepinize her açıdan keyifli ve verimli bir yaz dilerim.

 

Prof. Dr. Esra Gençtürk, Ph.D.

Rektör