Tem 28, 2018

Makina Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencimiz Elif Gizem Tunçel'e Kıtalararası Yüzme Yarışında "Gümüş Madalya"

Makina Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencimiz ve EÇEM (Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi) Araştırmacılarından Elif Gizem Tunçel, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 30. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında 01:01:22 lik derecesi ile 25-29 yaş kadınlarda "Gümüş Madalya"nın sahibi oldu.

Aynı zamanda bu organizasyon için TEV gönüllüsü olan Elif, “TEV-Eğitimli Kızlar Umutlu Yarınlar” projesi kapsamında bağış kampanyası oluşturarak hedeflediği bağış tutarına ulaştı.

"Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu" seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için 52 ülkeden toplam 2 bin 400 yüzücü yarıştı. Asya’dan Avrupa’ya doğru 30 yıldır yapılan ve Kanlıca’dan başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan, dünyada iki kıta arasındaki tek yarış Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 22 Temmuz Pazar günü gerçekleşti. 2 bin 400 yüzücünün heyecan dolu mücadelesini, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda Samsung tarafından kurulan etkinlik alanında binlerce sporsever takip etti. 6,5 kilometrelik parkurun sonunda dereceye giren isimlere plaket ve madalya verildi.