Ağu 02, 2018

ÖzÜ TTO: (Yeni Çağrı) Raoul Wallenberg İnsan Hakları Enstitüsü Bursu

Değerli Öğretim Üyelerimiz,

Raoul Wallenberg İnsan Hakları Enstitüsü (RWI), kısa dönemli araştırma bursu verecektir. Son başvuru tarihi 1 Ekim 2018’dir.

Genel Bilgi:

RWI, Türkiye dışındaki üniversite ve araştırma kurumlarında araştırma yapmak isteyen Türkiye’den araştırmacılara kısa dönemli burs verecektir.  Araştırmacılar, burs desteği ile 1 Aralık 2018 - 30 Haziran 2019 tarihleri arasında en az bir en fazla 6 ay çalışmalarını yürütebilecektir. Araştırmacılara yaşam giderleri için aylık EUR 1.750 (ev sahibi ülkedeki yaşam giderlerine göre bu tutar hesaplanacaktır), ulaşım için EUR 500 (tek seferlik gidiş-dönüş uçak bileti, vize ve seyahat sigortası bedelini kapsar) destek sağlanacaktır.

Uygunluk Şartları:

Adaylar, TC vatandaşı olup Türkiye’de bir akademik kurum ile ilişkili olmalıdır.

Lisansüstü öğrenci

Son 10 yıldır doktora derecesine sahip akademik personel

Önerilen araştırma konusunun İnsan Hakları ve İnsani Hukuk ile ilgili olması beklenmektedir. Yaşlı, Çocuk, Kadın, Mülteci, Engelli Haklarının yanı sıra İnsan Hakları ile Bilgi ve İletişim Stratejileri arasındaki ilişki ile ilgili araştırma konularına öncelik verilecektir. Tüm disiplinlerden başvurular teşvik edilmektedir; interdisipliner yaklaşımı benimseyen adaylara öncelik verilecektir.

Gerekli Belgeler:

Başvuru için online başvuru sisteminde bulunan aşağıdaki formlar İngilizce doldurulmalıdır.

•            Araştırma önerisi
  •            Ev sahibi kurumdan davet mektubu
  •            Niyet mektubu
  •            CV
  •            Yazı örneği

Online başvuru için lütfen tıklayınız.

Her türlü sorunuz için tto@ozyegin.edu.tr üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Özyeğin Üniversitesi