Ağu 02, 2018

Basında ÖzÜ - Dijital Dönüşüme Eşlik Ediyor

Özyeğin Üniversitesi Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018'de Genel Memnuniyet Sıralaması'nda bu yıl da tüm üniversiteler arasında birinci oldu. 109 devlet, 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenci ile gerçekleştirilen araştırma kapsamında bu yıl ilk kez 'Türkiye'nin üstün performans gösteren rektörleri' sıralaması da yapıldı. Bu sıralamada Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk 'Altın Ödül'ün sahibi oldu. özyeğin Üniversitesi, araştırma kapsamındaki tüm sıralamalarda ise ilk 3'te yer aldı.

Bilimsel Çalışmalarda Öncü

Araştırmacı kimliğiyle fark yaratan öğrenciler yetiştirmeye odaklandıklarını söyleyen Prof. Dr. Esra GençtürkÖzyeğin Üniversitesi'nin dijital dönüşüme eşlik edecek ve hatta bu değişimi yönlendirecek olan bilimsel çalışmalara öncülük ettiğini belirtti. Prof. Dr. Gençtürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemiz, seçkin akademik kadrosunun bilimsel çalışmaları, dönüştürücü eğitim felsefesi ve güçlü üniversite-sanayi-girişimci iş birlikleri ile ülkemizin henüz başmda olduğu bu dönüşümü yönlendiren çalışmalarını sürdürüyor. Bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi, Girişimcilik Merkezi, Girişim Fabrikası, OpenFab ve seminer alanları bulunan; öğrenci ve akademisyenlerin bir arada çalışarak yenilikçi fikirlerini geliştirdikleri ÖzÜ-X binamızda bu yıl GE Türkiye İnovasyon Merkezi'ni de faaliyete açarak bu hedefimize yönelik bir adım daha atmış olduk." Özyeğin Üniversitesi'nden 3 farklı çalışmanın Dünya Ekonomik Forumu'nda sunulduğunu ve bu çalışmaların Türkiye'den seçilen tek örnek vaka olduğunu belirten Prof. Dr. Gençtürk, TÜSİAD iş birliği ile Sürdürülebilir Kalkınma Forumu'nun da Özyeğin Üniversitesi'nde hayata geçirildiğini hatırlattı.