Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 31, 2018

Basında ÖzÜ - Özyeğin'de Uluslararası Standartlarda Eğitim Fırsatı

Dönüştürücü ve çok boyutlu eğitim modeliyle fark yaratan Özyeğin Üniversitesi'nin Tercih Tanıtım Günleri 14 Ağustos'ta Cekmeköy'deki Kampusu'nda gerçekleştirilecek. Tanıtım günleri süresince kampusa ücretsiz ulaşım sağlanıyor.

Araştırmacı Öğrenciler Yetişiyor

Özyegin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Esra Gençtürk, araştırmacı kimliğiyle fark yaratan öğrenciler yetiştirmeye odaklandıklarını kaydetti. Özyeğin Üniversitesi'nin, dijital dönüşüme eslik edecek ve hatta bu değişimi yönlendirecek olan bilimsel çalışmalara öncülük ederken, eğitimdeki dönüşümü kurumsal sorumluluğu olarak da sahiplendiğini vurgulayan Prof. Dr. Gençtürk, "Üniversitemiz, seçkin akademik kadrosunun bilimsel çalışmaları, dönüştürücü eğitim felsefesi ve güçlü üniversite-sanayi-girişimci is birlikleri ile ülkemizin henüz basında olduğu bu dönüşümü yönlendiren çalışmalarını sürdürüyor Bünyesinde Teknoloji Transfer OSsi, Girişimcilik Merkezi, Girişim Fabrikası, OpenFab ve seminer alanlan bulunan; öğrenci ve akademisyenlerin bir arada çalışarak yenilikçi fikirlerini geliştirdikleri ÖzÜ-X binamızda bu yıl GE Türkiye inovasyon Merkezi'ni de faaliyete açarak bu hedefimize yönelik bir adım daha atmış olduk" dedi. Öğrencilerinin küresel boyutta gelişimini hedefleyen, buna yönelik olarak yabancı dil eğitimi, yurtiçi yurtdışı staj imkânları ve değişim programlan uygulayan Özyeğin Üniversitesi, girişimci ve araştırmacı kimliğiyle sunduğu kapsamlı eğitim programını aday öğrenciler ve aileleriyle paylaşıyor. Aday öğrencilerin akademisyenlerle görüşerek doğrudan bilgi de alabileceği tanıtım günleri, 28 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. Tanıtım günleri süresince Çekmeköy Kampusu'na ücretsiz ulaşım sağlanıyor.

TÜMA 2018'de Üniversiteye Birincilik

Özyeğin Üniversitesi Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018'de Genel Memnuniyet Sıralamasında bu yıl da tüm üniversiteler arasında birinci oldu. 109 devlet, 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciyle gerçekleştirilen araştırma kapsamında bu yıl ilk kez 'Türkiye'nin üstün performans gösteren rektörleri' sıralaması da yapıldı. Bu sıralamada Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk "Altın Ödül" ün sahibi oldu. Özyeğin Üniversitesi 'Genel Memnuniyet Sıralaması'nda birinci olurken, araştırma kapsamındaki tüm sıralamalarda ilk 3' te yer aldı.

Öğrenciler İş Hayatına Bir Adım Önde Başlıyor

Sektörel Eğitim Programı ile üniversite ve is yaşamını entegre ederek mezunlarının çalışma hayatına bir adım önde başlamasına öncülük ettiklerini dile getiren Prof Dr Gençtürk, fakültelerde 2. sınıflar için zorunlu olan "Sektörlere Giriş ve Yetkinlik Yönetimi" dersinin yanı sıra 3. sınıfta "Sektörel Uzmanlık", 4. sınıfta ise "Sektörel Proje" uygulamalarıyla öğrencilerinin sektör dinamikleri konusunda bilinçlenmelerini sağladıklarının altını Cizdi. Prof Dr Gençtürk, "Akademik kadromuz ayrıca, araştırmaları ile uluslararası dergilerde yayımladıkları makalelerine ilaveten, ticarileşme potansiyeli olan projeler üzerine de çalışmalarını sürdürüyor" dedi.