Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 31, 2018

Basında ÖzÜ - Özyeğin Üniversitesi'nde Güçlü Akademik Kadro ile Dünya Standartlarında Araştırma ve Eğitim

"Kuruluşumuzdan bu yana uluslararası standartlarda yaptığımız araştırmaların yanı sıra aldığı akademik, sosyal, kültürel, dönüştürücü eğitim ile global vizyona sahip ve topluma fayda sağlayacak bireyler yetiştirme hedefiyle hareket ettik. TÜMA 2018'deki başarımız, araştırmada iddialı bir üniversite olarak aynı zamanda öğrenci odaklı da olunabileceğine; bu iki hedefin birbiri ile yarışmak yerine birbirinden beslenerek gelişebileceğine olan inancımızı pekiştirdi. Öğrenci odaklı eğitim yaklaşımını temel alarak yönetimsel kararlarımızda öğrencilerimizin görüşlerine her zaman değer verdik, ihtiyaçlarına yönelik çözümleri birlikte üretmeyi önemsedik ve veriye dayalı hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile anlamlı, fark yaratan girişimleri hayata geçirdik. Başta akademisyenlerimiz olmak üzere tüm Özyeğin Üniversitesi çalışanları, öğrencilerimiz için erişilebilir olmayı ve onlarla çözüm odaklı iletişim kurmayı temel prensip olarak benimsemişlerdir. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması vesilesiyle olumlu görüşlerini paylaşarak bize bu gururu bir kez daha yaşatan öğrencilerimizden ve bizleri her zaman destekleyen mütevelli heyetimizden aldığımız güçle, bir araştırma üniversitesi olarak öğrenci memnuniyetinde de öncü ve örnek olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Özyeğin Üniversitesi'nin güçlü akademik kadrosu; sahip oldukları patentler, uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan bilimsel çalışmalar, aldıkları ödüller ve atandıkları önemli görevler ile öne çıkıyor. Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, güçlü akademisyenlerin uzmanlık alanlarında verdiği derslerde en güncel bilgilere sahip olurken, bilimsel çalışmalarda yer alarak birlikte sorguluyor, çözümleri tartışıyor ve yeni bilgi üretiyorlar. Öğrenmenin devam ettiği ders dışı faaliyetlerinde çeşitli birimlerden birebir danışmanlık alıp, ilgi alanlarını zenginleştirip, kendilerini geliştiriyorlar. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak önemli deneyimler ve başarılar kazanıyorlar. 

Memnuniyet "Birinciliği" ve Rektöre "Altın Ödül"

Özyeğin Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018'de Genel Memnuniyet Sıralaması'nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm üniversiteler arasında birinci oldu. 109 devlet, 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenci ile gerçekleştirilen araştırma kapsamında bu yıl ilk kez "Türkiye'nin Üstün Performans Gösteren Rektörleri" sıralaması da yapıldı. Bu sıralamada Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk "Altın Ödülün" sahibi oldu. 

Öğrenciler, Karar ve İşleyiş Mekanizmasında Rol Alıyor

Özyeğin Üniversitesi, uluslararası standartlarda yaptığı araştırmaların yanı sıra, çok boyutlu eğitimi, fark yaratan sektörel eğitim programı, kapsamlı ders içerikleri, sunduğu kampus olanakları, öğrencilerin kişisel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimleri için düzenlediği etkinlikler gibi pek çok alanda öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor. Özyeğin Üniversitesi aynı zamanda, özellikle öğrenciyi doğrudan ilgilendiren kurumsal kararlarda onları da karar sürecine dahil ederek, yönetsel işleyişe katkıda bulunmalarına özen gösteriyor. Üniversite, yenilikçi fikirleri olan öğrencilerine hem seçmeli derslerle hem de ders dışı sunduğu imkanlarla destek oluyor. Öğrenciler henüz eğitimleri sürerken üniversiteden destek alarak ilk şirketlerini kurabildikleri gibi, kampüsteki pek çok işletme de girişimci öğrenci ve mezunlar tarafından yürütülüyor. Özyeğin Üniversitesi mezunları edindikleri kapsamlı donanım ve deneyimleriyle, sadece "profesyonel" olarak değil; bireysel, kurumsal ve sosyal girişimciler olarak hayata atılıyorlar.