Ağu 11, 2018

Basında ÖzÜ - En Hızlı İş Bulan Üniversiteler

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği, 'Yükseköğretim İstihdam Endeksi 2018'i yayınladı. 100 tam puanla Özyeğin, mezunlarının en hızlı iş bulduğu üniversite olurken, onu Sabancı ve Boğaziçi takip etti.

Gençler İyi Bir Kariyer Peşinde

Doç. Dr. Salim Atay (Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği Başkanı): Üniversiteler artık 19'uncu yüzyılda olduğu gibi sadece bilim insanı yetiştirme misyonuna sahip değil. Bugün mezunların kariyerlerine yapılan katkılar çok önemli. Gençler, üniversite tercihinde iyi bir kariyer kriterini de önemsiyor. Biz de bu yaklaşımla istihdamda üniversite ve bölümlerin durumlarını değerlendirmek için yaklaşık 40 bin mezuna ulaştık. Veriler hem üniversitelerin kariyer merkezleri hem de demeğimizin girişimleriyle toplandı ve analiz edildi. Dünyada benzer araştırmalar yapılıyor ve bunlar üniversitelerin kamudan aldıkları bütçeler gibi birçok konuda etkili oluyor.