Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 13, 2018

IBM Kodlamaya Çağırıyor

Merhaba ÖzÜ,

IBM ve proje ortaklarının; girişimcileri, akademisyenleri ve kurumsal geliştiricileri, günümüzün acil ve önemli toplumsal sorunlarını çözmek için bir araya getirdiği en büyük ve iddialı projelerinden biri olan "Call for Code Global Initiative" ı başlattı.

2018 Call for Code Global Challenge, geliştiricilerin doğal felaketlerin üstesinden gelmelerini ve insan hayatları, sağlık ve esenlik üzerindeki yıkıcı etkiyi azaltmak için doğal afet hazırlığının mevcut durumunu önemli ölçüde geliştirecek çözümler üretmesini isteyen bir yarışmadır. Bu, Call for Code Global Initiative tarafından yürütülen ilk etkinliktir. Ödül yapısı, ekiplerin, en çok ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılabilecek ve tüm taraflara fayda sağlayan yüksek kaliteli, kalıcı çözümler üretmeleri için bir teşvik görevi görecek şekilde tasarlanmıştır.

Call for Code projesi kapsamında yazılan kodların, yeni ve IBM Cloud servisleri (açık kaynak servisleri dahil olmak üzere) kullanılarak yazılmış olması gerekmektedir. Call for Code’a başlamadan önce, yazılımcılar kendi dizaynlarını ve kullanım amaçlarını tasarlamakta özgürdür. Yarışmanın herkes için adil olması adına tüm kodların 24 Mayıs ve 28 Eylül tarihleri arasında yazılması bekleniyor. Bunların dışında katılımcılar istedikleri programlama dili ve kütüphaneleri kullanabilir.

Takımlar, yarattıkları her şeyin haklarına sahiptir. Kazanan takım, ve iki yarı finalist, The Linux Foundation’dan, gönderdiklerini açık kaynaklı proje olarak geliştirme ve bu projeyi ihtiyacı olan yerlerde kullanılabilir hale getirmeyi görev edinmiş bir topluluk oluşturma konusunda destek alacaktır. Katılımcı Anlaşması, kuralların bütün detaylarını içermektedir.

Büyük Ödül:

  • $200.000 USD nakit ödül
  • Call for Code Küresel Ödül Etkinliğine Davet
  • VC tanıştırmaları ve sunum fırsatları
  • IBM Corporate Service Corps bünyesinde çözümlerini hayata geçirmeleri

Yarışma 24 Mayıs’ta başlamıştır. 28 Eylül’e kadar devam edecektir. Detaylı takvime bu linkten ulaşabilirsiniz.

Yarışma Linki: https://ibm.biz/BdZwXb

https://callforcode.org

Herhangi bir sorunuzda iletişime aşağıdaki adrese mail atarak geçebilirsiniz: yigit.polat@ibm.com

Ek Linkler:

IBM Leads 'Call for Code' to Use Cloud, Data, AI, Blockchain for Natural Disaster Relief (IBM News)

Youtube Tanıtım Videosu

IBM’s “Call for Code” Contest Aims to Crowdsource Natural Disasters Solutions  (Fortune)