Ağu 14, 2018

TÜBİTAK “Alternatif Enerjili Araç Yarışları”na katılan ÖzÜ ekibi, elektrikli taksi tasarımıyla büyük ilgi topladı

Yüksek lisans ve lisans öğrencilerimizden oluşan ekibimiz, ElectroBuggy projesiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı'nın bu yıl 14.’sünü düzenlediği "Alternatif Enerjili Araç Yarışları"na katıldı. Güvenlik ve teknik testleri başarıyla geçerek yarışa katılmaya hak kazanan ÖzÜ ekibi, elektrikli taksi konseptiyle yarışmaya ilk kez katılan takımlar arasında ikinci oldu.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden Dr. Öğr. Üyesi Göktürk Poyrazoğlu ve Makina Mühendisliği’nden Dr. Öğr. Üyesi Polat Şendur’un danışmanlığında öğrencilerimiz, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı'nın bu yıl 14.’sünü düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılarak ElectroBuggy projesiyle üniversitemizi temsil etti.

Yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin oluşturduğu ÖzÜ ekibi, 85 kayıtlı katılımcı ekip arasından araç güvenlik ve teknik testlerini başarıyla tamamlayarak 39 ekip arasına girdi ve 10 Ağustos’ta yapılan yarışlara girmeye hak kazandı. Yarışa ilk kez katılan ekibimiz, araç tasarımıyla diğer katılımcılardan ve medyadan büyük ilgi topladı.

Elektrikli taksi konsepti ile ÖzÜ ekibi, yarışmaya bu yıl ilk kez katılan üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldı. Tüm katılımcılar arasında da ilk yarışma sonrası enerji verimliliğinde on sekizinci olan ÖzÜ ekibi, gelecek yıllarda elde edilecek başarıların ilk adımını atmış oldu.

Yıl boyunca öğrencilerin eğitimi ve araştırması için kullanılacak olan elektrikli araba projesi TÜBİTAK ve üniversitemizin Mühendislik Fakültesinin finansal desteği ile hayata geçirildi.