Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 14, 2018

2018 Tercih-Tanıtım Dönemi

Değerli Çalışma Arkadaşlarım; 

Üniversite adaylarının tercihlerini ÖSYM’ye iletmesi için tanınan sürenin bu akşam saat 23:59’da bitmesi ile 2018 Tercih-Tanıtım günleri resmi olarak son buluyor.  Son dakikalara kadar Çağrı Merkezimize ilave olarak tanıtım ekibimizle beraber gelen soruları e-mail ve sosyal medya hesaplarımızdan yanıtlamaya devam edeceğiz. 

Özetle,  28 Temmuz tarihinden bugün saat 18:00’e kadar Çağrı Merkezimiz 8.000’e yakın çağrı karşıladı ve Üniversitemizi 2.560 tekil aday (onlara eşlik edenler hariç) ziyaret etti.   Kimi günler geçen seneden daha fazla aday ziyareti gerçekleşmiş olsa da,  geçen seneki toplam 3.011 ziyaretçi sayısının altında bu dönemi kapatmış bulunuyoruz.  Ziyaretçi sayısındaki azalma, hem ÖzÜ’nün her sene yükselen itibarının hem de akademik programlarımızın yıl içinde gerçekleştirdikleri daha odaklı tanıtım etkinliklerinin olumlu bir sonucu olabilir.    Aynı zamanda bu azalma, içinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeni ile adayların devlet üniversitelerine yönelmesinden kaynaklanabilir.  Ayrıca, yine bu sene üniversite sınavının hem soruları hem de puan türlerinde yapılan değişiklikler nedeni ile ilave bir belirsizlik söz konusu.  Özellikle bu seneye özel son iki gelişmenin,  adayların başarı sıralamaları ve doluluk (yerleşme/kontenjan) oranlarını Türkiye genelinde ve bizim açımızdan nasıl etkileyeceği konusunda bu aşamada sağlıklı bir öngörüde bulunmak maalesef mümkün değil. 

Bütün bu belirsizliklerin yanında, Ağustos ayında yayımlanan üç farklı üniversite sıralaması bizler için ayrı bir gurur vesilesi oldu.  Bu sıralamaları basında ve/veya iç iletişim mecralarımızda görmeyenler için aşağıda özetliyorum:

  1. TÜMA (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) 2018 verilerine göre, hem Vakıf hem de Devlet Üniversiteleri arasında  Genel Öğrenci Memnuniyeti Sıralamasında birinciyiz.  Bu raporun link’i, 30 Temmuz  MyOzU duyurusu ile beraber paylaşılmıştı.  (https://docs.wixstatic.com/ugd/779fe1_ba008264b1b24abf9ea59507f619ee5e.pdf)
  2. Calibre Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği tarafından yapılan Yükseköğretim İstihdam Endeksi Araştırması’na göre “Mezunları En Hızlı İş Bulan Üniversiteler’ sıralamasında birinci olduk. (http://calibre.kyyd.org.tr/EniyiUniversiteler.aspx)
  3. “Türkiye’nin En İyi Kampüse Sahip İlk 10 Üniversitesi” sıralamasında yine birinci olduk. (http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-en-iyi-kampuse-sahip-egitim-galeri-2718347/?PAGE=10)

Yarın itibariyle Üniversitemizin akademik ve idari operasyonları normal düzenine geri dönerken, hem Tercih-Tanıtım dönemine özel yapılan uygulamalara anlayış gösteren hem de bu dönemde ev sahibi olarak bizlere düşen görevi en üst seviyede yerine getirmek için özveri ile çalışan her bir ÖzÜ mensubuna sonsuz teşekkür ederim.

Yeni akademik yılda tekrar bir araya gelene kadar Kurban Bayramınızı kutlar, yazın geri kalan günlerinde hepinize iyilikler dilerim. 

Prof. Dr. F. Esra Gençtürk, Ph.D.
Rektör