Eyl 21, 2018 - Eyl 26, 2018

2018-2019 Güz Dönemi 2. Yurt Başvurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

2018 - 2019 Güz Dönemi 2.yurt başvurularınızı 21 Eylül 2018 Cuma 10:00 ile 25 Eylül 2018 Salı 17:00 tarihleri arasında yapabilirsiniz.

Yurt Başvuru Süreci:

Yurt başvurularında Yıllık Kayıt ve Dönemlik Kayıt olarak iki farklı sistem sunulmaktadır.

Yıllık Kayıt ,

Öğrencilerin yurt yerleşim kriterlerinde bir üst seviyeye çıkmasını sağlayarak tercih ettiği odanın çıkma olasılığını yükseltir,

Güz Dönemi sonunda Bahar Dönemi için yurt başvurusu yapmadan konaklamaya devam etmesini sağlar,

Yıllık Kayıt seçen arkadaşları ile aynı odada kalma şansını artırır.

Başvuru üzerinde son gün ve saatine kadar her türlü değişim ve güncelleme yapılabilir. Güncellemeler ilk başvuru tarih ve saatini etkilemeyecektir. Başvuru 25 Eylül 2018 Salı 17.00’ye dek SIS üzerinden iptal edilmediği sürece ödenen Yıllık Kayıt ücretinin iadesi yapılmayacaktır.

Dönemlik Kayıt,

Yıllık Kayıt sistemini tercih etmeyen öğrencilerimizin yurt yerleşimleri, Yıllık Kayıt yerleşimlerinden sonra gelir. Güz Dönemi’nin sonunda odalarından çıkış yaparak Bahar Dönemi için SIS üzerinden tekrar yurt başvurusu yapmaları gerekir.

Başvuruya açılacak oda tipi ve sayıları aşağıda sunulmuştur.

ERKEK  ODA TİPİ  YATAK SAYISI DÖNEMLİK ÜCRET
Misafirhane 1 Kişilik Banyolu  3  12.500 TL
Misafirhane 2 Kişilik Banyolu  22  6.900 TL
Yurt 1 - 3 Kişilik Banyolu  14  4.100 TL
Yurt 2 - 3 Kişilik Banyolu   2  4.100 TL

KIZ ODA TİPİ YATAK SAYISI DÖNEMLİK ÜCRET
Yurt 2 - 3 Kişilik Banyosuz 24 3.150 TL
Yurt 2 - 4 Kişilik Banyosuz 16 2.700 TL
Yurt 3 - 3 Kişilik Banyolu 1 4.100 TL

Başvuru Sonuçları ve Ödeme

Yurt başvuru sonucunuzu 26 Eylül 2018 Çarşamba tarihinde SIS >> Yurt İşlemleri >> Yurt Başvuru Sonucu ekranını kullanarak öğrenebilirsiniz.

Başvurunuz olumlu ve yerleşiminiz yapılmış ise; gerekli belgeleri Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü’ne teslim ederek 26 Eylül 2018 Çarşamba 17:00 itibariyle odanıza yerleşebilirsiniz.

Başvurunuzun geçerlilik kazanabilmesi için depozito (500 TL) ve yıllık kayıt yapan öğrencilerimiz için yıllık kayıt  ücreti (1.500 TL) ödemeleri başvuru tarihleri içerisinde yapılmalıdır.  (Yurt Dışından Öğrenciler ve Yurt burslu öğrenciler Yıllık Kayıt statüsünde değerlendirilecek olup, Yıllık Kayıt ücretinden muaftır.)

2018-2019 Güz Dönemi yurt ücretlerine https://www.ozyegin.edu.tr/tr/yurtlar/yurt-ucretleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Yurt Yerleşimi İçin Gerekli Belgeler:

1-) Sağlık durumunun yurtta kalmaya elverişli olduğunun belirtildiği sağlık raporu (Aile hekimi, Özel veya Devlet Hastanelerinden alınabilir.)

2-) Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir.)

Yerleştirme Kriterleri:

1. Yurt burslu öğrenciler (Bursunun karşılığı olan oda tipi ilk tercih ise Burslu öğrenci öncelikli yerleştirilir)
  2. Uluslararası öğrenciler
  3. İstanbul dışı yeni öğrenciler (yıllık kayıt)
  4. İstanbul dışı yeni öğrenciler (dönemlik kayıt)
  5. 5. İstanbul dışı mevcut öğrenciler (yıllık kayıt)
  6. İstanbul dışı mevcut öğrenciler (dönemlik kayıt)
  7. 7. İstanbul içi yeni öğrenciler (yıllık kayıt)
  8. İstanbul içi yeni öğrenciler (dönemlik kayıt)
  9. İstanbul içi mevcut öğrenciler**(yıllık kayıt)
  10. İstanbul içi mevcut öğrenciler**(dönemlik kayıt)

**İstanbul içi  öğrenciler için kullanılacak MERNIS önceliği aşağıdaki gibidir:

1. Bölge:Arnavutköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Silivri
  2. Bölge:Adalar, Avcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Pendik, Tuzla
  3. Bölge: Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beykoz, Esenler, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kartal, Sultanbeyli, Sultangazi, Zeytinburnu
  4. Bölge: Bayrampaşa, Beyoğlu, Eyüp, Fatih, Maltepe, Sarıyer, Şişli
  5. Bölge: Beşiktaş, Kadıköy, Kağıthane, Üsküdar
  6. Bölge: Ataşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Şile, Ümraniye

Aynı kriterde yer alan öğrencilerin kendi içlerinde sıralaması aşağıdaki gibi yapılır:

1. Giriş yılı (Giriş yılı daha eskiden yeniye)
  2. Burssuz – Burslu (Bursunun karşılığı olan oda tipi ilk tercih ise Burslu öğrenci öncelikli yerleştirilir. Aksi durumda aynı kriter değerinde bulunan öğrenciler arasında burssuz öğrenci yerleştirme önceliğine sahiptir)
  3. Başvuru Günü ve Saati (İlk başvurudan son başvuruya)
  4. Arkadaş Tercihi

Yurt Burslu Öğrenciler için Önemli Notlar:

Yurt burslu öğrencilerimize bursunun karşılığı olan odaya %100 yerleşim garantisi sağlanabilmesi için, bu oda tipinin tercihleri arasında yer alması gerekmektedir. Aksi durumda yerleşim garantisi bulunmamaktadır.

Öncelik sıralaması sonucunda bursunun dışında bir oda tipine yerleşimi yapılan öğrencilerimize, burs ücret tutarı kadar indirim atanarak borçlandırmaları yapılacaktır.

Yerleştirme süreci sonrasında bursunun kesilmesi durumunda, burslu öğrenci, açığa çıkan oda fark ücretini ödemekle yükümlü olacaktır. Yurt burslu öğrencilerimiz yıllık kayıt statüsündedir, Yıllık Kayıt Ücreti ödemeleri gerekmez, ancak depozito ücretini (500 TL) ödemeleri gerekir.

Saygılarımızla,

Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü