Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 05, 2022 - Ara 04, 2022

Kampüste Çalışmaya Gelecek Firma / Kişiler ile İlgili Süreç Hakkında

Yasal mevzuatlar ve Yönetim Sistemleri kapsamında (ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi) Özyeğin Üniversitesi’nde uygulanmakta olan çalışma izin süreçleri ile ilgili bilgilendirme/hatırlatma amacıyla sizlerle paylaşılmıştır. Kampüste güvenli ve sağlıklı çalışma ortamının yaratılabilmesi için Çalışma İzin Formu ve Tedarikçi Ön Bilgilendirme ve Taahhüt Formu’nda belirtilen önlemlerin alınarak çevre kirliliğinin önlenmesi ve gereken özenin gösterilmesi için yardımlarınızı bekliyoruz. Kampüste güvenli çalışma ortamının sağlanamaması durumunda ortaya çıkabilecek uygunsuzlukların ve yaşanabilecek kazaların hem çalışanlar hem de üniversitemizin her seviyede mavi/beyaz yaka yöneticileri başta olmak üzere tüm kademelerde dolaylı ya da doğrudan olumsuz sonuçları olacağını unutmayınız.

 

1) Kampüste çalışmaya gelecek firmalara/kişilere, Özyeğin Üniversitesi’ndeki işin sahibi/ilgilisi tarafından Çalışma İzin Formu (Revizyon No:5) ve Tedarikçi Ön Bilgilendirme ve Taahhüt Formu (Revizyon No:1) tam ve eksiksiz doldurtulmalıdır.

2) Özyeğin Üniversitesi’ndeki işin sahibi ya da ilgili kişi/departman tarafından formların kontrolleri sağlandıktan sonra işin başlangıcından en az bir gün önce HSE Departmanı’na mail yoluyla atılmalıdır.

3) Kampüs girişlerinde eksik bilgi ve belgeler sebebiyle sürecin aksamaması ve girişlerde sorun yaşanmaması için özellikle bilgi ve belgelerin HSE Departmanı’na iş başlamadan önce gönderilmesi önemli ve gereklidir.

4) Özyeğin Üniversitesi personellerinden işin yapılması talebinde bulunan ya da işin takibini yapması gereken kişi, işin sahibi/ilgilisi olarak kabul edilir. İşin sahibinden/ilgilisinden yapılan işle ilgili sürecin takip edilmesi beklenmektedir.

5) Alınan belgelerin Özyeğin Üniversitesi’ndeki işin sahibi ya da ilgili kişi/departmanda muhafaza edilmesi gerekmektedir.

6) HSE Departmanı’na, ozucalismaizni@ozyegin.edu.tr adresi üzerinden mail yoluyla çalışma izni için gerekli bilgi ve belgeleri gönderebilirsiniz. Bu mail adresi HSE Departmanı’ndaki tüm ilgilileri içermekte olup ayrıca maile HSE Departmanı’ndan bir yetkilinin eklenmesine gerek bulunmamaktadır.

7) Aynı mail grubunda yer alan Teknik Hizmetler Departmanı yetkilileri, bizzat yönettikleri veya diğer departmanlarca yapılacak kampüsteki her tür tadilat/tamirat, altyapı, elektrik/mekanik tesisat vb. çalışmalarda gerektiğinde konuya müdahil olup yanlışı düzelttirir veya ilgili işi durdurabilirler. 

8) İzin formları ve sahadaki çalışmalara ilişkin ilk kontroller ilgili departman ve/veya teknik hizmetler tarafından yapılırken, HSE Departmanı tarafından son kontroller yapılmaktadır.

9) Kampüste çalışacak her bir tedarikçi firma görevlisinin SGK’ lı olması gerektiğinden, SGK bildirgelerinin üniversite ilgililerine iletilmesi ve gösterilmesi gerekmektedir.

10) Yüksekte/gece çalışılması söz konusu ise yüksekte/gece çalışacak her personel için yüksekte/gece çalışılabileceğine dair sağlık raporlarının gönderilmesi gerekmektedir.

11) Vinç yada başka bir iş makinesi gelmesi söz konusu ise özellikle belirtilmelidir. Vinç gelecek ise vince ait muayene belgesi ve operatörün operatörlük belgesi gönderilmelidir. Bu gibi istisnai özel durumların Çalışma İzin Formu üzerinden ilgili alanlarda özellikle belirtilmesini rica ederiz.

12) Kesme, kaynak, yakma vb. işler için Sıcak İş İzni Formu doldurulmalı ve belirtilen güvenli çalışma kuralları uygulanmalıdır.

13) SMP-23-R5 Çalışma İzin Formu (Revizyon No:5) ve SMP-04-01-R01 Tedarikçi Ön Bilgilendirme ve Taahhüt Formu 'na (Revizyon No:1) linkten ulaşabilirsiniz.

 

Saygılarımızla,