Eki 01, 2018 - Kas 01, 2018

Yargıç Duyarlılığıyla İnsan Hakları ve İdare Hukuku Konferansı

Danıştay üyesi Hakim Doç. Dr. Selami Demirkol, hakim gözüyle insan hakları hukukunun ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesindeki gelişimini hukuk fakültesi öğrencileri ve akademisyenleriyle interaktif bir tartışma ortamında izah etmiştir.  "Yargıç Duyarlılığıyla İnsan Hakları ve İdare hukuku" konulu bu etkinlikte, adil yargılanma hakkı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihatlarınca belirlenen standartlar çerçevesinde incelenmiştir. AİHM Sözleşmesi  uygulama örnekleri çerçevesinde Türk hukukundaki mevcut durum ve yargı kararları değerlendirilmiş ve somut önerilerde bulunulmuştur. Sayın DEMİRKOL Uluslararası insan hakları standartlarının Türk Hukukuna ve Eğitim hayatında içselleştirilmesi için Özyeğin üniversitesi ile yaptığı çalışmaların kendisine gurur verdiğini ve çalışmalara devam edeceğini belirtmiştir.