Eki 10, 2018 - Kas 10, 2018

Özel Hukuk Mütalaaları I - Hava Yolu ile Seyehat Eden Yolcuların Hakları

Dokuz Eylül Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İlknur SERDAR, hava yolu ile seyahat eden yolcuların haklarını AB 261/2004 sayılı Tüzük kapsamında Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleriyle interaktif bir tartışma ortamında anlatmıştır. Gelişmekte olan hava yolları taşımacılığı, bu ulaşım aracını tercih eden yolcuların hakları bakımından  değerlendirilmiş ve irdelenmiştir. Konu, hava yolları taşımacılığında büyük bir öneme sahip olan “yolcuların hakları” noktasında irdelendiği gibi, hava yolu taşımacılığında faaliyet gösteren şirketlerinin bu haklara ilişkin konumu açısında da irdelenmiştir. Konferansta konuya ilişkin hem uluslararası hem de ulusal hukukta yer alan düzenlemelerin yolcuların haklarını temin açısından önemi de ayrıca vurgulanmıştır.