Nis 03, 2017

Akademisyenlerimizin Buluşu Uluslararası Cenevre Patent Fuarından Altın Madalya ve Jüri Özel Ödülü Aldı

Mart ayında Türkiye’nin en önemli buluş fuarları olan ISIF’17’ye Turk Patent Ofisi'nin tam desteği ile katılan ve “Çok Boyutlu Objelerin Yüzeylerinin Nano Teknoloji ile İşlenmesi Yönteminde Kullanılan Robotik Kol” buluşları ile Gümüş Madalya alarak Cenevre’ye davet edilen Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü buluşçu akademisyenleri ve araştırma görevlileri, bu buluşları ile 29 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Cenevre Buluş Fuarında Altın Madalya ve Jüri Özel Ödülüne de layık görüldü.

Makina Mühendisliği öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Gül Bahar Başım Doğan, Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek, Doktora Adayı Zeynep Özdemir Güler ve Yüksek Lisans Mezunumuz Sabri Orçun Orhan’ın çalışmalarıyla hayata geçirilen ve Türkiye adına Cenevre Buluş Fuarında sergilenmek üzere Turk Patent Ofisi tarafından seçilen üç buluştan biri olan patentin ödülünü, akademisyenlerimiz adına üniversitemizi temsil eden Doktora Adayı Zeynep Özdemir Güler aldı.