Eki 16, 2018

Fransa Türkiye Büyükelçiliği Araştırma Bursu

Değerli Öğretim Üyelerimiz,

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, 2019 yılı araştırma bursları için adaylık başvuruları başladığını açıkladı. Bu program farklı üç finansmanı öngörmektedir:

Doktora öğrencileri için hareketlilik bursu

Genç araştırmacılar için hareketlilik bursu (doktora tezinin tamamlanmasını takip eden 3 yıl süresince başvurulabilmektedir)

Davetli öğretim üyeleri için hareketlilik bursu

Hareketlilik bursları Türk araştırmacılar için akademik kariyerlerinin farklı aşamalarında Fransız araştırma ekipleri ile etkileşim içinde bulunmalarına olanak sağlamaktadır. İleri düzeyde araştırma bursu olan bu program Fransa ve Türkiye arasında yeni bilimsel işbirliklerinin doğmasının başlangıcı olmayı hedeflemektedir.

Çalışma Alanları

Hareketlilik bursları tüm alanlara verilmekle beraber aşağıdaki çalışma alanlarına öncelik verilecektir:

Basic and technological sciences, including engineering and mathematics

Humanities and Social Sciences, including philosophy

Energy, including nuclear energy and renewable energy

Sustainable development, including urban studies and environment

Medical sciences and biotechnologies

Agricultural sciences

Art, culture and creative industries

Başvuru Belgeleri

CV

Başvuru Formu

Fransız araştırmacılar ile işbirliğiniz çerçevesinde uzun dönem hedeflerinizi ve araştırma projenizi açıklayan kapak yazısı (en fazla iki sayfa)

İki adet referans mektubu (mevcut üniversitenizdeki Bölüm Başkanınız dahil olmak üzere)

Fransız Araştırma Merkezi veya Üniversitesinden davet mektubu (hareketlilik tarihlerini açıkça belirtmelidir).

Başvuru belgeleri Fransızca veya İngilizce olarak hazırlanmalı ve burslar@ifturquie.org adresine yollanmalıdır.

Son başvuru tarihi: 30 Kasım 2018

Başvuru formu için lütfen tıklayınız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Sorularınız için tto@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Özyeğin Üniversitesi