Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 08, 2012

Bir Ülkenin Zihnini Değiştirmek

Her şey bir sunumla başladı: “Porque Creer en Colombia,” ya da  “Kolombiya’ya neden inanmalıyız?” Sunum; iyimserliğin ve yeşeren umutların 23 ülkede, 141 şehirde 420,000 Kolombiyalı’ya ulaşmasını sağlayan hareketin çekirdiğini oluşturdu. 

Pedro Medina yolsuzluk, uyuşturucu ticareti, adam kaçırma ve terörizm ile şekillenmiş Kolombiya’nın olumsuz kamuoyu imajını ve ekonomik gerilemesini değiştirmenin yollarını aradı. 

Geleneksel kurumların ve yapıların başarısızlığına karşın; Pedro Medina’nın girişimci bakış açısı ve azmi çağrısına cevap veren üniversite öğrencileriyle birleşince Kolombiyalı’ların kendilerine ve ülkelerine tekrar güvenmesini sağlayan bir hareketi oluşturdu.  

13 Mart Salı günü 15:00-16:30 arasında, Özyeğin Üniversitesi, Angel Wings Ventures ve Ashoka Türkiye işbirliğiyle düzenlenen tüm dünyada sosyal girişimciler için rol model olan Profesör Medina’nın Özyeğin Üniversitesi Altunizade Kampüsü’nde “Bir Ülkenin Zihnini Değiştirmek” başlıklı değişimin sıradışı hikayesini anlatacağı konuşmasına davetlisiniz.  

Not: Konuşma İnglizce Olacaktır.

ÖZGEÇMIŞ


Pedro Medina profesör, katalizör, mentör ve sosyal girişimcidir. 

Media Harvard Üniversitesi’ndeki Uluslararası İlişkiler konusunda çalışmaları olan Waterhead Merkezi’nin üyesidir ve Batten Fellow’dur.Kariyeri boyunca Uluslararası Mobil Polimer’in Mobil Kimyasal bölümünde;  Toyota ve Renault’un Kolombiya’daki montaj fabrikasında ve Shell, Union Carbide, Sofasa gibi şirketlerde çalışmıştır. Bunların dışında kendisi McDonald’s markasını Kolombiya’ya getiren kişidir. McDonald’s’da 7 sene boyunca Genel Müdür olarak çalışmıştır.

Medina, McDonald’s kariyeri boyunca 2001 yılında “Kolombiya’ya İnanıyorum” programının kurucusu olmuştur ve 3 ülkede, 13 şehirde 20 kişiden 70,000 kişiyeye kadar olan gruplara toplamda 256 sunum yapmıştır. İşletme dergisi Dinero kendisini Kolombiya’daki 20 en değerli işadamından birisi olarak göstermiştir. Program, şu anda kar amacı gütmeyen  kuruluş, 26 ülkede 155 şehirde 650,000 Kolombiyalı’nın hayatına dokunmuş ve “Latin Amerika’ya İnaniyorum” şeklini almıştır.   

Medina; iş stratejisi, liderlik ve inovasyon alanlarında 4 üniversite 18 yıl boyunca Profesör olarak çalışmıştır.  12 farklı gazetede ve dergide köşe yazarlığı yapmış ve  ilk kitabı olan Puentes, Redes y Trampolines’i çıkarmıştır. Kendi kitabının dışında 3 kitabın hazırlanmasına katkı sunmuştur. Lisans derecesini Virginia Üniversitesi’nden Ekonomi ile Tarih ve Uluslararası İilişkiler alanında almıştır. MBA eğitimini ise yine Virginia Üniversitesi’nin  Darden Fakültesi’nde tamamlamıştır. Bunların dışında Chicago’daki Hamburger Üniversitesi’nden de “Hamburgerology” alanında lisans derecesi almıştır. Kolej hayatı boyunca Delta Sigma Phi derneğinin bakanlığı yapmış ve 7 yaz dönemi boyunca kapı-kapı dolaşarak kitap satmıştır.