Ara 11, 2013

Üçüncü Ülke Vatandaşları ve Aile Üyelerinin AB Sınırları İçerisinde Sahip Oldukları Hakları Semineri

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulan Alman Merkezi ile Almanya’nın Konstanz Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Göç ve Mülteci Hukuku Araştırma Merkezi (FZAA) ortaklığında, ‘Türk-Alman Bilim Yılı I. Çağrı Dönemi’ kapsamında 22-23 Mayıs 2014 tarihlerinde seminer ve çalıştaylardan oluşacak bir etkinlik düzenlenmektedir.

Etkinliğin ana konusunu, Avrupa Birliği (AB)’nin tarafı olduğu ikili anlaşmalar kapsamında üçüncü ülke vatandaşlarının ve aile üyelerinin AB sınırları içerisinde sahip oldukları özellikle seyahat, yerleşme (göç), çalışma ve mültecilik statüsüne yönelik hakları ile, AB-Türkiye Ortaklık Hukuku’nun temel hukuki metni olan Ankara Anlaşması kapsamında Türk vatandaşlarının AB içeresindeki yerleşme, çalışma, sosyal hayata entegrasyon ve seyahat konularına yönelik hakları oluşturmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.