Nis 07, 2016

Yrd. Doç. Dr. Nuray Akın’a BAGEP 2016 Ödülü ve TÜBİTAK Desteği

İşletme Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Nuray Akın Bilim Akademisi 2016 BAGEP  Ödülü'nü kazandı. Türkiye'de 40 yaşın altındaki genç bilim adamlarına verilen bu ödül, iki yıl boyunca araştırma bütçesi desteği sağlıyor. Yrd. Doç. Dr. Nuray Akın’ a ödülü 14 Nisan'da ODTÜ'de düzenlenecek törenle verilecek. Program içeriği ve ödülle ilgili detaylı bilgiye http://en.bilimakademisi.org/bagep/ linkinden ulaşılabilir.

Yrd. Doç. Dr. Akın aynı zamanda TÜBİTAK 2232 “Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı”na layık görüldü. Yurt dışında akademik olarak görev yapmış, Türkiye’ye dönen akademisyenleri desteklemek için oluşturulan program çerçevesinde Yrd. Doç. Dr. Akın, iki yıl boyunca maaş ve araştırma desteğinden yararlanacak. Yrd. Doç. Dr. Nuray Akın’ın araştırma konusu ise "Türkiye ve Bazı Gelişmiş Avrupa Ülkelerinde Göç Politikları ve Göçmenlerin Makro-ekonomik Etkileri." (An Analysis of Immigration Policies and Macro-economic Impacts of Immigrants in Turkey and some Advanced European Countries).