Eki 26, 2018 - Eki 31, 2018

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğrencileri İstanbul Yeni Havalimanı Deneme Operasyonuna Katıldı

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 29 Ekim'deki açılış öncesi Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması (ORAT) denemelerinden birini daha tamamladı. Bu deneme operasyonunda 3 bin sahte yolcu, 6 bin sahte bagaj, yaklaşık bin personel, 3 uçak yer aldı. Denemelerde, sözde yolcuların havalimanlarına girerek bagajlarını teslim etmesi ve biniş kartlarıyla uçağa yönlendirilmesi, seçilen koltuğun değişimi ve yeniden bilet basımı, transfer yolcuların yönlendirme tabelalarıyla yeni uçuş kapısını bulması, bagajların zamanında uçağa ve yolcuya teslim edilmesi ve daha pek çok senaryo denendi. Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri 16 Ekim’de düzenlenen bu deneme operasyonunda sahte yolcu olarak yerlerini aldılar.