Eki 31, 2018 - Kas 30, 2018

Üniversite ve Yurt Yaşamına Adaptasyon Grup Çalışması

Adaptasyon Grup Çalışması

12 Kasım Pazartesi itibari ile Psikolojik Danışmanlık Biriminin düzenlediği, Üniversite ve Yurt Yaşamına Adaptasyon Grup Çalışması başlayacaktır. Grup çalışması Uzman Psikolog Oğuz Mordağ tarafından düzenlenecektir. Bu çalışmanın amacı katılımcıların yaşamlarının yeni dönemlerinde yaşayabilecekleri yeni stres faktörleriyle baş etmelerine yardımcı olup, yeni psikolojik adaptasyon becerileri kazanmalarına yardımcı olmaktır.

Yaşamın yeni dönemleri ve değişimler bireylerin streslerinde artış yaratabilir. Bunun nedeni kişinin yeni yaşamının, değişimden önceki eski yaşamının bilindik ve rahat konumunu sağlamamasıdır.  İnsanların değişimlere adapte olabilmeleri için doğuştan yetenekleri vardır. Ancak stres bazen bu adaptasyon becerilerinin ortaya çıkmasını engeller.  Adaptasyon Grubunda Uzman Psikolog danışmanlığı ile öğrencilerin yeni yaşam dönemindeki stres faktörlerini fark ederek yeni baş etme becerileri geliştirmeleri sağlanacaktır. Çalışma 2 hafta sürecek, haftada bir Pazartesi günleri yapılacaktır.

Başlangıç Tarihi: 12 Kasım Pazartesi

Yer: Yurt 1 Binası, Zemin Kat, 120 numaralı Ofis.

Grup çalışmasına katılmak isteyen öğrencilerin
oguz.mordag@ozyegin.edu.tr  mail adresine katılım taleplerine ilişkin mail atmaları gerekmektedir.