Kas 06, 2018

TÜRKİYE VE SLOVENYA'DA ÇOCUĞUN İRADESİNİN DİKKATE ALINMASI Paneli

Hukuk Fakültesinin düzenlediği Mevzuat, Uygulama  ve Öğreti Açısından "TÜRKİYE VE SLOVENYA'DA ÇOCUĞUN İRADESİNİN DİKKATE ALINMASI " Paneli  Çekmeköy Kampüsünde gerçekleştirilmiştir.

Mevzuat, Öğreti ve Uygulama Açısından Çocuğun İradesinin Dikkate Alınması" konulu karşılaştırmalı hukuk panelinde, gerek Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 12. maddesi bağlamında gerek Slovenya ve Türkiye'deki iç hukuk düzenlemeleri kapsamında çocuğun iradesi, hakları ve yükümlülükleri ele alınmıştır. Bununla birlikte çocuğun üstün menfaati, temel hakları, kişiliğinin ve özel hayatının korunması, şiddetten, medyanın verebileceği zararlardan, cinsel ve ekonomik sömürüden korunması gibi temel prensipler tartışılmıştır. Slovenya ve Türkiye'den akademisyen ve hukuk uygulamacılarının katılımıyla gerçekleştirilen bu panelde, her iki ülkede çocuğun iradesinin dikkate alınması konusundaki olumlu gelişmelere dikkat çekilmekle birlikte, uygulama ve mevzuattaki eksikler eleştirel bir şekilde ele alınıp çözüm önerileri tartışılmıştır.

Etkinlik fotografları için bknz;