Kas 30, 2018

Basında ÖzÜ - Ödüllü Akademisyenler

Çin'den Altın Madalya - Milliyet

Özyeğin Üniversitesi inşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Başaran Bundur ile iç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sevil Yazıcı, patent başvuruları yapılmış buluşları için China Association of Inventions (CAI) tarafından Çin'in Foshan kentinde düzenlenen "10. Uluslararası Buluş Fuarı ve 3. inovasyon Forumu IEI & WIIF 2018" etkinliğinde altın madalyayla ödüllendirildiler.

61 ülkeden yaklaşık 4 bin buluşun sergilendiği ve farklı kategorilerde 300 madalyanın verildiği "Inventions _ MakeDreams Come True, Innovation Leads the Trends for Tomorrow" temalı etkinlikte Bundur, "Cement-Based Compositions with Improved Rheological Propertıes and Methods for Productıon Thereof" adlı çalışmasıyla, Yazıcı ise "Design and Manufacturing Method for a Building System in Regards to Structural and Environmental Factors" ismini verdikleri buluşlarıyla ödül aldı. 2 altın madalyanın takdimi istanbul'da düzenlenen 3. İstanbul Buluş Fuarı'nda, Çin'deki juri değerlendirmesini yapan komite üyelerinden China Association of Inventions Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Zengpei Xuan tarafından gerçekleştirildi.