Ara 11, 2018 - Ara 14, 2018

Öğrencilerimizden IEEEXtreme Programlama Yarışması'nda uluslararası başarı

Dünya çapında faaliyet gösteren Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers) tarafından her sene düzenlenen IEEEXtreme Programlama Yarışması'nda "OzUxTeam" takımımız, Türkiye’den katılan takımlar arasında Bilkent Üniversitesi’nin ardından 2. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. OzUxTeam ayrıca Avrupa’yı da içeren Region 8 içerisinde 72., dünyada ise 4 binden fazla takım arasında 176. sırayı aldı.

Bu yıl 12.’si düzenlenen etkinliğe tüm dünyadan takımlar halinde 10 binin üzerinde öğrenci katılarak 24 saat mücadele etti. Özyeğin Üniversitesi, yarışmaya Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik–Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden oluşan 4 takım halinde katıldı. Takımlarımızın hepsi Türkiye’den yarışmaya katılan 73 takım arasında ilk 10’a girmeyi başardı. Yarışmada yer alan OzUxTeam takımımızdan Emir Arditi, Arjen Kılıç, M. Mert Özgün, OzUY takımımızdan Cihan Eran, Berk Buzcu, Doğa Yılmaz, OzuXtreme takımımızdan Taha Darendeli, Gürol Sağlam, C. Emre Dedeağaç ve OzU333 takımımızdan Buğra Önal, Seçkin İpek, Doğaç Toklu’yu tebrik ederiz.

Detaylı bilgi için: https://ieeextreme.org/