Ara 16, 2018 - Ara 18, 2018

Basında ÖzÜ - Akademisyenlerden Toplumsal Cinsiyet Paneli

Hürriyet İK & Yeni Ekonomi

Uluslararası veriler dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de kadınların akademide geride olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili projeler yürüten bilim kadınları, 13 Aralık'ta Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde 'Türkiye'deki Üniversitelerde Toplumsal Cinsiyet Odaklı Eylemler ve Planlar' panelinde bir araya geldi. Üniversitelerinde yaptıkları proje tecrübelerini paylaştı. Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk'ün moderatörlüğünde yapılan panelin açılışında konuşan İTÜ'den Prof. Dr. Mine Göğüs Tan, akademide kadın-erkek eşitsizliğinin sadece yasal düzenlemelerle çözülemeyeceğini belirterek, "Kültürel yapısal bir dönüşüme ihtiyaç var. İTÜ'de yaptığımız çalışmalarda Türkiye'de akademide bu konuda bir direnç olduğunu gördük ve buna karşı bir el kitabı çıkardık" dedi.