Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 16, 2018 - Ara 18, 2018

Basında ÖzÜ - Sorumlu Üretim Teşvik Edilmeli

Cumhuriyet

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın (COP24) açıkladığı, 56 ülkeyi kapsayan "İklim Değişikliği Performans Endeksi"nde Türkiye'nin 50'nci sırada yer aldığını belirterek "Buradan geri dönmeliyiz. Bu tür şeylerde inat olmaz. İklim değişikliği, örneğin gelir eşitsizliği gibi insanlığın ortak sorunu. Sürdürülebilirlik aynı zamanda rekabet avantajı da sağlıyor" dedi.

Özyeğin Üniversitesi-TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu tarafından hazırlanan "Sektörel Sürdürülebilirlik Araştırması: Kimya, Petrol, Kauçuk ve Plastik Sektörleri" raporunun açıklandığı toplantıda konuşan Bilecik, şu noktaya da dikkat çekti: "Kimya ve petrol sektörlerindeki şirketler de, tüm tedarik zinciri boyunca sorumlu üretimi teşvik ederek; çevreyi koruyan, sosyal ilerlemeyi teşvik eden ve ekonomik büyümeyi destekleyen yenilikçi ürünler ve uygulamalar geliştirerek Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne destek verebilir."

Kân olumlu etkiliyor

Raporun sunumunu yapan Dr. Damla Durak Uşar da, "Kurumsal yönetişim, çalışan ve insan hakları, kurumsal sosyal sorumluluk, çevre, ürün ve tedarik zinciri" gibi alanlarda sürdürülebilirlik uygulamalarına dengeli bir şeküde kaynak ayırmış olan firmaların en yüksek ortalama aktif kârlılığı elde ettiğini vurguladı. Ak-Kim'den Çiğdem Arpat ise marka değerini de artıran sürdürülebilirlik çalışmalarının "kâr öncesi" başlatılmasını önerdi.