Ara 18, 2018

Basında ÖzÜ - Şirketler Çevreye Karşı Sorumlu Üretimi Teşvik Etme

Dünya Gazetesi

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Demeği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "Kimya ve petrol sektörlerindeki şirketler de tüm tedarik zinciri boyunca sorumlu üretimi teşvik ederek, çevreyi koruyan, sosyal ilerlemeyi teşvikeden ve ekonomik büyümeyi destekleyen yenilikçi ürünler ve uygulamalar geliştirerek Sürdürülebilir KalkınmaHedeflerine destek verebilir" ifadelerini kullandı. Ö2yeğinÜniversitesiTÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu Sektörel Sürdürülebilirlik Araştırması mn ilk sonuçları "Sektörel Sürdürülebilirlik Araştırması: Kimya Petrol, Kauçuk ve Plastik Sektörleri" başlıklı seminerde açıklandı. İş dünyasının sürdürülebilirlik performansım ortaya koymak amacıyla yapılan ve ilk olarak kimya, petrol, kauçuk ve plastik sektörlerinin ele alındığı araştırmanın sonuçlarının açıklandığı seminerde konuşan Bilecik, bu alanda adım atan şirketlerin, sürdürülebilirlik ve kârlılığın birbiriyle çelişmediğini, tam tersine birbirini beslediğini yıllar içindeki finansal performanslanylaortaya koyduğunu bildirdi.