Oca 04, 2019

Uluslararası Aile Terapisi Derneği - Akreditasyon

Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı “Çift ve Aile Terapisi” uzmanlık alanı, Uluslararası Aile Terapisi Derneği’nin (IFTA) Sistemik Terapi Eğitimi Uluslararası Akreditasyon Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler doğrultusunda temel akreditasyon kriterlerini karşılaması bakımından akredite bir eğitim programı olmaya uygun bulunmuştur. Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı “Çift ve Aile Terapisi” uzmanlık alanı, Türkiye’de temel akreditasyon kriterlerini karşılayan ikinci programdır.

Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı “Çift ve Aile Terapisi” uzmanlık alanı ise yine aynı komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler doğrultusunda ileri akreditasyon kriterlerini karşılaması bakımından akredite bir eğitim programı olmaya uygun bulunmuştur. Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı “Çift ve Aile Terapisi” uzmanlık alanı, Türkiye’de ileri akreditasyon kriterlerini karşılayan ilk ve tek programdır.