Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 15, 2019 - Oca 15, 2021

ARBİS Sorgulama Yönetimi Modülü Kullanıma Açıldı

 

Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS), Türkiye'nin araştırmacı veri tabanını oluşturmak amacıyla, TÜBİTAK tarafından tasarlanan ve geliştirilen web tabanlı bir uygulamadır. Türkiye'de görev yapan ve yurt dışında yaşayan tüm araştırmacılar, ARBİS veri tabanına kayıt olabilmekte ve bilgilerini güncelleyebilmektedirler. TÜBİTAK destek programlarına başvuru yapabilmek ve bu programlar kapsamında yapılan başvuruların değerlendirme süreçlerinde görev alabilmek için ön koşullardan birisi ARBİS'e kayıt olmaktır.

ARBİS'e kayıtlı nitelikli bilim insanlarına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla, kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan sorgulama yönetimi modülü oluşturulmuştur. Araştırmacılar tüm ARBİS kullanıcılarına açık olacak bu modül sayesinde, anahtar kelime, faaliyet alanı, akademik ve görev unvanı ile ülke bilgilerine göre tarama yapabileceklerdir.

Kişilerin ARBİS'te yer alan "Bilgi Paylaşımı" menüsünde belirlenen kriterler arasından tercih ettikleri bilgilerinin, diğer kullanıcılar tarafından yapılan sorgulamalarda listelenmesi ve görüntülenmesi mümkün olacaktır.

Sistemde an itibarıyla yapılan sorgulamalarda, araştırmacıların sadece eğitim ve iletişim bilgileri görüntülenebilmektedir. Bu sorgulama sisteminin tüm araştırmacılar ve sorgulama ihtiyacı olan paydaşlara maksimum fayda sağlayabilmesi için ARBİS'e kayıtlı tüm araştırmacıların "Bilgi Paylaşımı" menüsündeki seçeneklerini kendi tecihlerine göre güncellemesi önem arz etmektedir. Bu sayede araştırmacıların görünürlükleri hem ulusal hem de uluslararası alanda artmış olacaktır.

Söz konusu ara yüze https://arbis.tubitak.gov.tr/tr/kullanici/kullaniciSorgulama adresinden ulaşılabilmektedir.