Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 12, 2019 - Şub 19, 2019

Bahar Dönemine Hoş Geldiniz

Değerli ÖzÜ Mensupları;

Bahar 2019 derslerinin ilk gününün ardından, aramıza yeni katılan ve kampüse geri dönen tüm ÖzÜ mensuplarına hoş geldiniz diyor, her birinize başarılı bir akademik dönem diliyorum. 

Her sene olduğu gibi bu yeni döneme de, öğrencilerden akademik kadromuza ve idari çalışanlarımıza  kadar  ÖzÜ mensuplarının ortak gayretleri ile artık gelenekselleşen bir dizi etkinlik/faaliyet ile başlıyoruz.  Öncelikle, öğrenci kulüplerimizin birçoğunun katkılarıyla düzenlenen Welcome Back Week etkinlikleri, dönem tatilinden sonra bir araya gelmemiz için anlamlı fırsatlar sunuyor.    

Bu dönem 25 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Sectoral Orienteering etkinliğimizde, yine farklı ölçeklerde şirketleri ve çeşitli sektörlerden konuşmacıları kampüsümüzde ağırlayacağız.  Etkinliğin derslerle eş zamanlı ve ders dışı faaliyetleri, SO’nun geçen seneki dijital dönüşüm temasını tamamlamak amacıyla bu sene “insan” olgusunu ön plana çıkarmayı hedefliyor.  Bu doğrultuda, yapay zeka ve ilgili teknolojilerle giderek dijitalleşen yaşamda insan hakları, yetkinlikler ve insan etkileşimleri gibi konulara odaklanılacak.   

Ayrıca, üniversitemizin kuruluşunun 10. yılını, farklı akademik ve idari birimlerimizin imzasını taşıyan özel etkinliklerle kutlamaya devam edeceğiz. Özellikle, farklı fakültelerden öğretim üyelerimizin, yeni kurulan Sürdürülebilirlik Platformumuzla beraber planladığı, eşitlik konusunun farklı açılımlarının tartışılacağı seminer/panel dizisini heyecanla bekliyoruz.  Bu dizi,  4 Mart haftasında Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında cinsiyet eşitliği ile başlayacak ve gelir, siyaset ve eğitim gibi eşitliğin diğer alanlarıyla devam edecek. Yine akademik birimlerimiz ve farklı uzmanlık alanları arasında etkileşimi hedefleyen ve Profesör Pınar Mengüç liderliğinde gerçekleşen “Yaklaş”ın ikincisi, disiplinlerarası düşünce oturumlarından oluşan etkinliklerle Bahar Döneminde devam edecek.

Tüm bu etkinliklerin duyurusunu myOzU’den takip edebilirsiniz. Ayrıca, kutlama etkinliklerimiz hakkındaki en güncel bilgiler için Üniversitemizin ve/veya 10. yıl web sitesini (http://10.ozyegin.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz.

Sizleri bu akademik dönemin sunacağı eşsiz öğrenme fırsatlarından yararlanmaya davet ediyorum.  Özverili çalışmalarıyla ÖzÜ’yü farklı bir öğrenim, çalışma ve yaşam alanı yapan öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve idari kadromuza şahsım ve üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Selamlarımla,

Prof. Dr. F. Esra Gençtürk, Ph.D.
Rektör