Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 12, 2019 - Şub 19, 2019

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri

İdari Kadromuzun Değerli Mensupları;

Benimsediğimiz sürdürülebilir yönetim olgusu doğrultusunda sürdürülebilirliğin önemli unsurlarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin üniversitemizin her alanında geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu süreçte ilgili politikaların düzenlemesiyle somut uygulamaları gerçekleştireceğimiz yeni ve heyecan verici bir aşamaya geldiğimizi duyurmaktan memnuniyet duyarım.

2016 yılının Şubat ayından bu yana üniversitemizde yürütülmekte olan Horizon 2020 PLOTINA Projesi (Araştırma, İnovasyon ve Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Dengesinin ve Kapsayıcılığının Teşvik Edilmesi) kapsamında bir öz değerlendirme çalışması gerçekleştirdik. Akademik ve idari birimlerimizdeki toplumsal cinsiyet dengesinden ücret politikasına, iş ve kişisel yaşam entegrasyonundan müfredat ve araştırma projelerine kadar geniş bir alanda yürüttüğümüz bu çalışma sonucunda, üniversitemize özgü bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı (TCEP) hazırlandı. Bu planın hazırlanmasında emeği geçen, başta PLOTINA Projesi Ekibi olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Devam eden süreçte, ÖzÜ TCEP’te yer alan eylemleri uygulamak ve elde edilen kazanımların kalıcı ve sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla Rektörlüğe bağlı bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi (TCE Birimi) kuruldu; Dr. Nurseli Yeşim Sünbüloğlu da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı olarak üniversitemizde görevine başladı.

ÖzÜ’nün tüm akademik ve idari birimlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla TCE Birimimiz ve İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü’nün koordinasyonuyla Bahar Döneminde bir dizi eğitim programını hayata geçiriyoruz.

Eğitim programlarımızın içeriği ve tarihleri İnsan Kaynakları Birimimiz tarafından sizlere iletilecektir.

Siz değerli mensuplarımızla, üniversitemizin bu önemli atılımını ve ilgili gelişmeleri paylaşmaktan büyük kıvanç duyduğumu belirtmek isterim.

 

Prof. Dr. F. Esra Gençtürk,
Rektör