Şub 14, 2019

Airbus “Fly Your Ideas” yarışmasında Özyeğin Üniversitesi Finale Adını Yazdırdı

Havacılık endüstrisinin öncü kuruluşlarından Airbus, bu sene altıncısını düzenlediği “Fly Your Ideas” küresel yarışmasının dünya çapından ikinci turuna katılmaya hak kazanan 51 öğrenci takımını açıkladı. Öğrencilere, sektördeki gerçek zorluklara yönelik fikirlerini dünya lideri bir şirketin rehberliğinde hayata geçirme fırsatı sunan uluslararası yarışmada, Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf öğrencimiz Muhammet Burak Şentürk, Haziran ayında düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazandı. “Atmosphere.ist” adlı takımıyla yarışmaya katılan ve finale Türkiye’den katılmaya hak kazanan tek projenin sahibi öğrencimiz Muhammet Burak Şentürk’ü ve takım arkadaşlarını tebrik ediyor, final aşamasında başarılar diliyoruz.

“Fly Your Ideas” Hakkında

Airbus tarafından küresel çapta düzenlenen “Fly Your Ideas” adlı yarışma öğrencilere elektrikleme, veri hizmetleri, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka ve karma gerçeklik olmak üzere altı temel alanda proje geliştirme ve fikirlerini Airbus’ın rehberliğinde hayata geçirme fırsatı sunuyor. 72 ülkeden 2200’ün üzerinde öğrencinin 270 takım ile katıldığı yarışmada ekipler, insansız hava araçları (drone), alternatif güç üretimi, uçuş içi eğlence sistemleri ve çok daha fazlası için çeşitli çözümler içeren fikirler geliştiriyor. İkinci tura katılmaya hak kazanan ekiplerin, Airbus mentörleri ve uçuş uzmanlarının rehberliğinde fikirlerini geliştirmeleri için önlerinde ise üç ayları var. Bu sürenin sonunda altı finalist seçilecek. Finalist ekipler, 45 bin Euro’luk para ödülünün yanı sıra, fikirlerini havacılık endüstrisinde hayata geçirme fırsatı için yarışacak. Airbus tarafından düzenlenen yarışmada havacılığın geleceğini değiştirerek, daha güvenli, daha temiz, daha bağlantılı bir dünya yaratacak fikirler aranıyor.