Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 25, 2019 - Mar 02, 2019

THE AWARDS ASIA 2019

Değerli Özyeğin Üniversitesi Mensupları,

Bugün Sectoral Orienteering’in başlangıcı ile beraber, yeni bir kurumsal başarımızın haberini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.

Merkezi Londra’da olan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasının yanı sıra 14 yıldır üniversitelerde en iyi uygulamaların ödüllendirildiği THE AWARDS programını da yürütüyor. Yükseköğretimin Oscar’ları olarak kabul edilen ve bu yıl Asya kıtasındaki üniversitelerin ilk kez dâhil edildiği THE AWARDS ASIA 2019 ödüllerinde kısa listeye kalan üniversiteler açıklandı. Üniversitemiz, ‘Sektörel Eğitim Programı’ uygulaması ile Öğrenciler için Üstün Destek alanında en iyi sekiz üniversite arasında yer almaya hak kazandı ve bu alanda Türkiye’den listeye giren 2 üniversiteden biri oldu. THE Awards Asia’da kazananlar, 30 Nisan - 2 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak THE Asian University Summit (Asya Üniversiteleri Zirvesi’nde) açıklanacak.

Kuruluşumuzdan itibaren benimsediğimiz misyon ve vizyon doğrultusunda kurguladığımız yenilikçi Sektörel Eğitim Programımız, Türkiye'deki lisans müfredatlarında eksik olan sektörel bilgi, soyut beceriler ve iş deneyimini, öğrencilerin öğrenim yolculuğu ile sistematik olarak bütünleştiren eğitim felsefemizin ürünüdür.  Sektörel Eğitim Programı, birbirine bağımlı üç boyuttan oluşmaktadır. Bunların ilki, farklı sektörler, uzmanlık alanları ve soyut becerilere odaklı sekiz Sektörel Çözümler dersi ile lisans programlarımızı güçlendirmek üzere tasarlanmış olan akademik boyuttur.  İkincisi, lisans öğrencilerimizin mesleki deneyime sahip olmasını sağlamak için akademik birimlerimiz tarafından yönetilen, müfredata dâhil edilen zorunlu stajlardır.  Üçüncü boyut ise, ders dışı destek kapsamında ve seçili firmalarla yapılan bir aylık ücretli staj anlaşmaları ile özellikle birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine sunulan kredisiz staj imkânlarıdır.

Konuyla ilgili tüm basın haberlerine aşağıdaki link’ten ulaşabilirsiniz:
https://www.ozyegin.edu.tr/tr/duyurular/6470

Bu anlamlı başarı haberi ile beraber sizlere Sektörel Eğitim ve Profesyonel Gelişim birimimizin üniversite genelinde her sene düzenlediği en kapsamlı etkinlik olan ve bu yıl 25 Şubat-01 Mart tarihleri arasında dokuzuncusunu gerçekleştireceğimiz Sectoral Orienteering etkinliğimizi hatırlatıyorum.  Çok farklı alanlarda çalışan sektör temsilcileriyle vaka çalışmaları, sektörel sohbetler, çalıştaylar, mülakat simülasyonları ve kültürel aktivitelerle dolu Sectoral Orienteering etkinliğimizi kendi kariyer hedefleriniz doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirmenizi diliyorum.

Prof. Dr. F. Esra Gençtürk, Ph.D.
Rektör