Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 21, 2019 - Nis 21, 2019

CEEE / EÇEM - Bülten 21 Mart 2019

EÇEM, İMSAD Geleceğe Yatırım Yarışması’nda İki Kategoride Birincilik Ödülü Aldı

Sürdürülebilirlik İyi Uygulama çalışmalarının değerlendirildiği Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 28 Şubat 2019 Perşembe günü Türkiye İMSAD Üye Buluşmaları’nda sahiplerini buldu.  Toplam 27 projenin Ekonomi, Çevre ve Sosyal olarak tanımlanan üç alanda değerlendirildiği süreçte, Özyeğin Üniversitesi EÇEM Ekibi iki alanda birincilik ödülü aldı.  Ekonomi alanında BRICKER Projesi ve Sosyal alanda YENİ NESİL Projesi bu ödüller için seçildi.  Ödülleri merkez adına EÇEM Direktörü Prof. M. Pınar Mengüç ve Uzman Araştırmacı Yüksek Mimar Yasemin Somuncu aldılar.

                    

 

Prof. M. Pınar Mengüç Bakü’de Düzenlenen 1st Global Engineering Symposium'a Katıldı

Prof. M. Pınar Mengüç, 16 Mart 2019 tarihinde Bakü'de düzenlenen 1st Global Engineering Symposium'a davetli konuşmacı olarak katıldı. Inovatif araştırma alanlarının tartışıldığı, lisans öğrencileri ve mühendislik alanında uzmanların katıldığı sempozyumda, "Far- and Near-Field Radiation Transfer" başlıklı konuşmasında Mengüç, makina mühendisliğinin önemini vurguladı.

 

EÇEM 1. Yerel İklim Eylemi Uluslararası Konferansı’na Katıldı

15-16 Mart 2019 tarihlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda ve İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi kapsamında, Antalya’da “Yerel İklim Eylemi” temalı 1. Yerel İklim Eylemi Uluslararası Konferansı düzenlendi. Konferansa Özyeğin Üniversitesi ve EÇEM’i temsilen Y. Mimar Yasemin Somuncu katıldı. Bu toplantıya EÇEM, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında desteklenen CAPACITY / YENİ NESİL -  Capacity Develeopment For Future Builders başlıklı projesi nedeniyle davet edildi.