Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Nis 05, 2019

Basında ÖzÜ - 19 Üniversite Kalkınmaya Katkılı

Hürriyet Gazetesi

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), 'Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması'nı yayımladı. 76 ülkeden 450 üniversite, Birleşmiş Milletler'in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içinde yer alan kaliteli eğitim, ekonomik büyüme, inovasyon, iklim, sorumlu tüketim ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi başlıklarda incelendi.

Yükseköğretim kurumlarının bu alanlarda yaptığı araştırmalar, sosyal yardımlar ve toplumda aldıkları roller analiz edildi. İlk defa hazırlanan listede birinci şuada Yeni Zelanda'dan Auckland Üniversitesi yer alırken, onu Kanada'dan McMater ile British Columbia üniversiteleri takip etti. Türkiye'den 19 üniversite listede yer buldu. Türkiye'de en iyi dereceyi 72'ncilikle Özyeğin Üniversitesi yakaladı. Hacettepe Üniversitesi 87, Koç Üniversitesi 92'nci oldu. Abdullah Gül, Ankara, Boğaziçi üniversiteleri 101-200; Erciyes, İzmir Teknoloji Enstitüsü, Kadir Has, Ondokuz Mayıs, Sabancı, Yeditepe üniversiteleri ise 201-300 sııa bandmda yer aldı. Bahçeşehiı, Beykent, Çukurova, İstinye, İzmiı Ekonomi, Marmara ile TOBB Teknoloji ve Ekonomi üniversiteleri de ilk 400'e girmeyi başardı.

'Katkıların somut YANSIMASI' 

ÖZYEĞİN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Sıralamada olmamız üniversitemizin yönetsel iradesi, bilimsel çalışmaları, iç ve dış paydaşlara sunduğu uygulamalı eğitimler ile Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına yaptığı katkıların dünya çapında somut bir yansıması" değerlendirmesini yaptı.

Karar Sevindirici

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de şunları söyledi: "İklim, kaliteli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi kalkınma hedefleri arasında yer alan birçok başlıkta topluma katkı sunmak için çalışıyoruz. BM'nin bu hedeflerine araştırma ve topluma yaptığımız katkılarla destek veriyoruz. Bu anlamda dünyada ilk 100'de bir devlet üniversitesi olarak yer almak bizi çok sevindirdi."