Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Nis 08, 2019

GEZİ: Borusan Contemporary / Perili Köşk

Merhaba Arkadaşlar,

Cumartesi günü, İstanbul’un önemli çağdaş sanat merkezlerinden Borusan Contemporary ile buraya ev sahipliği yapan Perili Köşk’ü ziyaret ediyoruz.

Tarih: 13 Nisan Cumartesi 
Saat: 11.00 (Servisin, Kampüs'ten hareket saatidir)
Ücret: 15 TL (Ulaşım, giriş bileti ve rehberlik hizmeti dahildir)

Başvuru için tıklayınız

Ziyaret edeceğimiz sergiler:

  • Söylenir ve yarım kalır bütün aşklar yeryüzünde
  • Boomoon: Boğaziçi
  • Uvertür: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan seçki

Borusan Contemporary: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan beslenen, sergiler, etkinlikler, eğitici aktiviteler, yeni eserler ve mekâna özgü yerleştirmeler gibi çeşitli programlara yer veren Borusan Contemporary, en geniş tanımıyla ‘medya sanatları’na, yani zaman, ışık, teknoloji, video, yazılım ve benzeri araçları kullanan sanatçılara ve çalışmalarına odaklanıyor. Düzenlediği sergileri, eğitim programları ve etkinliklerinin yanında sanatçılara verdiği özel siparişler ile önemli sanat himayecileri arasında yer alıyor. Borusan Holding’in Perili Köşk İstanbul’daki ofisinde gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde ofis içinde müze deneyiminin sunulduğu bir model oluşturuyor. 

Perili Köşk: Özgün mimarisiyle İstanbul kültür mirasının önde gelen örneklerinden, Rumelihisarı'nın en önemli ve tarihi binalarından biri olan Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün yapımına 1910'lu yıllarda başlandı. Yusuf Ziya Paşa o dönemde Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa'nın Başyaveri olarak görev yapıyordu. Ancak 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı'nın patlaması ve Osmanlı İmparatorluğu'nun da savaşa girmesi nedeniyle inşaatı yapan ustalar askere alınınca çalışmalar tamamlanamadı. Yarım kalan inşaat nedeniyle tamamlanamayan ve boş kalan ikinci ve üçüncü katlar yüzünden bina çevrede "Perili Köşk" diye anılmaya başlandı.