Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Nis 25, 2019 - Mayıs 03, 2019

Kurgusal Davada Çapraz Sorgu Yarışması - 2019

KURGUSAL DAVADA ÇAPRAZ SORGU YARIŞMASI

 

Bahçeşehir Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakülteleri'nin ortak düzenlediği "Kurgusal Davada Çapraz Sorgu Yarışması" uzun bir eğitim sürecinden sonra 24.04.2019 tarihinde düzenlenen final yarışmasıyla sona erdi. 

 

Yarışmaya kurgusal dava videosu ile katılan takımlar için başvuru süresi dolana kadar Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde çapraz sorgu eğitimleri düzenlendi. Bu eğitimler kapsamında akademisyen ve hukuk uygulamacıları tarafından öğrencilere ceza muhakemesi hukukuna ilişkin dersler verildi ve özellikle Türk hukuku ve karşılaştırmalı hukukta anlattırıcı soru ve çapraz sorgu teknikleri anlatıldı. Eğitimin sonunda farklı hukuk fakülteleri arasından video başvurusu ile katılan dört takım 24.04.2019 tarihinde düzenlenen final yarışmasına katılmaya hak kazandılar.

 

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden "Çapraz Ateş" ve "Veritas" isimli takımlar, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden "Amicus Curiae" ve Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden "Puer Legem" takımları final yarışmasına katılmaya hak kazanmışlardır.

 

Video çekimlerinin değerlendirilmesi sonucunda katılan öğrenciler arasından kendi rolünde en iyi olan öğrenciler belirlenmiştir. 

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden:

 

Muhammed Fatih TERECE, EN İYİ BAŞHAKİM

Büşra TANRIÖVER, EN İYİ SAVCI

İrem TOKAL, EN İYİ MÜDAFİ

Canberk KÖYLÜ, Hanzala ERİKEL, Mehmet SAYIN ve Ubeydullah YOZGAT, EN İYİ SANIK

İpek AYDEMİR ve Yelten İrem ÖZKAN, EN İYİ MAĞDUR

Yaşar Kaan KARAGÖL, EN İYİ KATİP,

Sarp Anıl NAR, EN İYİ MÜBAŞİR 

seçilmiştir.

 

 

Video çekimlerinde yerel mahkeme duruşmasını canlandıran takımlar, final yarışması kapsamında istinaf duruşması sergilemiştir. Dört takımın, istinaf duruşması kurgusal dava sunumları sonrasında yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek puanları alan son iki takım, eşit puanla, son aşamaya kalmıştır. Yarışmanın birincisini belirleyecek olan son aşamada "Amicus Curiae" ve "Veritas" isimli takımlar karşı karşıya gelip önceden görmedikleri tanıklara anlattırıcı soru ve çapraz sorgu yöntemiyle sorular yöneltip, jüri üyelerinin sorularını cevaplandırmıştır. 

 

Bu turun sonunda en yüksek puanı alan Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu "Veritas" isimli takım çapraz sorgu yarışması birincisi olmuştur.

 

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.