Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 08, 2019 - Mayıs 10, 2019

Kurgusal Davada Çapraz Sorgu Yarışması'nın Galibi Özyeğin Üniversitesi Oldu

Özyeğin Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakülteleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kurgusal Davada Çapraz Sorgu Yarışması" 24 Nisan 2019 tarihindeki final yarışmasıyla sona erdi.

Yarışmanın birincisini belirleyecek olan son aşamada Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı "Amicus Curiae" ile karşı karşıya gelen Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı "Veritas", bu turun sonunda en yüksek puanı alarak çapraz sorgu yarışmasında birinciliği elde etti.

Yarışmaya kurgusal dava videosu ile katılan takımlar için başvuru süresi dolana kadar Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde çapraz sorgu eğitimleri düzenlendi. Eğitim kapsamında öğrencilere, akademisyenler ve hukuk uygulamacıları tarafından ceza muhakemesi hukukuna ilişkin dersler verildi ve özellikle Türk hukuku ve karşılaştırmalı hukukta anlattırıcı soru ve çapraz sorgu teknikleri anlatıldı. Eğitim sonunda Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden "Çapraz Ateş" ve "Veritas", Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden "Amicus Curiae" ve Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden "Puer Legem" takımları 24 Nisan’da düzenlenen final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Video çekimlerinde yerel mahkeme duruşmasını canlandıran takımlar, final yarışması kapsamında istinaf duruşması sergiledi. Dört takımın, istinaf duruşması kurgusal dava sunumları sonrasında yapılan değerlendirmeye göre en yüksek puanları alan iki takım, eşit puanla son aşamaya kaldı. Yarışmanın birincisini belirleyecek olan son aşamada ise "Amicus Curiae" ve "Veritas" isimli takımlar karşı karşıya geldi ve önceden görmedikleri tanıklara anlattırıcı soru ve çapraz sorgu yöntemiyle sorular yöneltip, jüri üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Bu turun sonunda ise en yüksek puanı alan Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu "Veritas" isimli takım, çapraz sorgu yarışması birincisi oldu.

Video çekimlerinin değerlendirilmesi sonucunda katılan öğrenciler arasından kendi rolünde en iyi olan öğrenciler de belirlendi. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Muhammed Fatih TERECE - EN İYİ BAŞ HAKİM, Büşra TANRIÖVER - EN İYİ SAVCI, İrem TOKAL - EN İYİ MÜDAFİ, Canberk KÖYLÜ, Hanzala ERİKEL ve Ubeydullah YOZGAT - EN İYİ SANIK, İpek AYDEMİR ve Yelten İrem ÖZKAN - EN İYİ MAĞDUR, Yaşar Kaan KARAGÖL - EN İYİ KATİP, Sarp Anıl NAR -  EN İYİ MÜBAŞİR seçildi.