Mayıs 15, 2019 - Mayıs 22, 2019

VI. Alman Hukuku Semineri 2. gün 14.05.2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

VI. Alman Hukuku Seminerinin ikinci gününde Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Stuttgart’ta Karaahmetoğlu & Kollegen avukatlık bürosunu ziyaret edip Almanya’daki bir hukuk ofisinin işleyişini gördüler. Ofiste bulunan avukatlar gerek Almanya’daki hukuk eğitimi ve avukatlık mesleği hakkında gerek uzman oldukları mülteci hukuku, ceza hukuku, medeni hukuk ve aile hukuku alanları hakkında bilgi verip tecrübelerini aktardılar.

Öğrenciler, öğleden sonra Stuttgart Sulh Mahkemesi’ni ve Eyalet Mahkemesi’ni ziyaret ettiler. Sulh Mahkemesinde hakimler tarafından özellikle sulh ceza mahkemeleri ve ceza yargılamaları, mahkeme teşkilatı, hakimlik mesleği, ceza muhakemesi işlemleri ve süjeleri, sanık hakları ve kanun yolları hakkında bilgi verildi. Eyalet Mahkemesinde ise somut ve güncel ticaret hukuku davaları örneğinde hakimin ticaret hukuku davalarında dosyayı inceleme, duruşmaya hazırlık aşamaları, tanık dinleme usulü ve karar verme süreci hakkında detaylı bilgi verildi. Öğrencilere soru-cevap kısmında Alman hakimlere Almanya’daki hukuk sistemi ve yargılamalar hakkında merak ettikleri soruları sorma ve sonrasında mahkeme salonlarını görme imkanı verildi.