Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 30, 2019 - Haz 30, 2019

CEEE / EÇEM - Bülten Mayıs 2019

 

EÇEM III. Ilgaz Enerji Sempozyumu’nda

Southern Illiniois Üniversitesi’den Profesör Serdar Çelik tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sürdürülebilir Anadolu temalı Ilgaz Enerji Sempozyumu, 20 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Önceki yıllarda Ilgaz’da gerçekleşen, Çankırı ve Orta Anadolu Bölgesi’nde temiz ve yenilenebilir enerji anlayışının yerleşmesi ile bölge genelinde bu konulardaki farkındalığın artması yönünde proje fikirlerinin tartışıldığı Çalıştay’ın bu seneki teması yine Anadolu’da enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji olarak belirlendi. EÇEM’in akademik partner olduğu Çalıştay’a Prof. M. Pınar Mengüç ve Y. Mimar Yasemin Somuncu konuşmacı olarak katıldı.

                                                     

Pınar Mengüç Mayıs 2019 Tarihi İtibariyle Elsevier Physics Open Journal Editörleri Arasına Katıldı 

Elsevier Mayıs 2019 itibari ile yeni bir Disiplinlerarası Dergi başlatıyor. Açık Erişim (Open Access) düşüncesiyle başlatılan Physics Open dergi editörlüklerine diğer kardeş dergilerin editörleri getirildi. M. Pınar Mengüç de Journal of Quantitative Spectroscopy and Radiative Transfer (JQSRT)’in Baş-Editörlerinden (Editor in Chief) biri olarak Physics Open’da görev alacak.

 

EÇEM Projeleri Ödül Başvuruları

EÇEM şimdiye dek yaptığı çalışmalarla bir dizi ödüle başvurdu:

  • YENİ NESİL Projesi – YÖK Üstün Başarı Ödülleri Toplumsal Hizmet Ödülü, Mayıs 2019
  • BRICKER Projesi – YÖK Üstün Başarı Ödülleri Toplumsal Hizmet Ödülü, Mayıs 2019 (Onur Enerji ve Adnan Menderes Üniversitesi ile)
  • NEED4B Projesi – İstanbul Sanayi Odası (İSO) Enerji Verimliliği Ödülleri, Mayıs 2019
  • NEED4B Projesi – AASHE Campus Sustainability Awards, Mayıs 2019