Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 08, 2019 - Tem 22, 2019

Kuruluşumuzun 10. Yılında 1076 öğrencimiz daha kep atma mutluluğu yaşadı

Bu yıl 8. mezunlarını veren Özyeğin Üniversitesi'nin doktora, yüksek lisans, lisans ve çift ana dal programlarından mezun olan öğrencileri, 6 Temmuz 2019'da düzenlenen törenle diplomalarını alarak yeni hayatlarına adım attı.

Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk'ün konuşmasıyla başlayan törende 956 lisans, 120 lisansüstü olmak üzere toplam 1076 Özyeğin öğrencisi diplomalarını aldı.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, 8. Mezuniyet Töreni’nde, 956 lisans, 120 lisansüstü olmak üzere 24 farklı ülkeyi temsil eden toplam 1076 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bu gururumuzun haklı nedeni; uluslararası standartlarda eğitim almış, girişimciliği hayat felsefesi olarak özümsemiş, çevresindeki ve dünyadaki sorunlara duyarlı, yurttaşlık bilinci gelişmiş ve insani değerlere sahip bireyler olarak öğrencilerimizi mezun ediyor olmamız. Bu seneki mezuniyet törenimizle beraber üniversitemizin tarihinde de önemli bir döneme tanıklık ediyoruz. İlk öğrencilerimiz ile 2008 yılında faaliyetine başlayan üniversitemiz, 2018 - 2019 akademik yılında 10. yılını kutladı. Özellikle bir yükseköğretim kurumu için çok kısa sayılabilecek bu süre içinde Özyeğin Üniversitesi’nin Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer alması ve öncü uygulamalarımızın hem ülkemizde hem de uluslararası platformlarda örnek gösterilmesi ile ne kadar övünsek azdır.”

“Türkiye’nin geleceğini sizler inşa edeceksiniz”

Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün ardından mezunlara seslenen Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin “Bir topluma ve ülkeye yapılacak en büyük hizmetin kaliteli ve donanımlı gençler yetiştirmek olduğuna inanıyorum ve bu hizmetin eseri olan üniversitemizin 8. Mezuniyet Töreni’nde sizlere sesleniyor olmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyum. Eğitime olan tutkum da bu hizmetin eseri olan Özyeğin Üniversitesi ile taçlandı. Türkiye’nin, hatta dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilen, yenilikçi bir üniversite kurma amacıyla yola çıktım. Son 10 yıl benim için unutulmaz gururlu anlar ile dolu.  Bunların bir kısmını hayal bile edemezdim. Ama üniversite kurmak bir hayalle başlar. Şüphesiz bir üniversite kurucusu için en anlamlı gün mezuniyet günüdür. O hayal ilk öğrencilerin üniversite kapısına adımlarını attıkları gün gerçeğe dönüşür ama esas mezunları ile vücut bulur, anlam ve değer kazanır. Türkiye’nin geleceğini sizler inşa edeceksiniz.