Tem 19, 2019 - Tem 26, 2019

Basında ÖzÜ - Öğrenci Memnuniyetinde Üç Yıldır Birinci

Sözcü

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (UniAr) tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA)" sonuçlarına göre Özyeğin Üniversitesi, "Genel Memnuniyet Sıralaması"nda 2017, 2018 ve 2019' da üst üste üç yıl birincilik elde etti.

Özyeğin Üniversitesi araştırma laboratuvarı ve merkezlerinde geliştirdiği çok sayıda proje ve patent sayesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde 2012-2017 yılları arasında ilk 10'da yer alma başarısı elde etti. Üniversite üçüncü kuşak üniversite misyonunu sahiplenerek "araştırma temelli girişimcilik üniversitesi" olarak topluma fayda sağlayan çalışmalar yapma hedefinde.

Girişimci Yetiştiriyorlar

Özyeğin Üniversitesi, yenilikçi ve sektörlerle iç içe eğitim modeli ile öğrencilerinin yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hakim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimlerle çevresinde ve çalıştığı kurumlarda fark yaratan mezunlar vermeyi hedefliyor. Bu hedefle, sadece profesyonel değil, girişimci de yetiştiriyor.

En Hızlı İş Bulan Mezunlar

Öğrencilerini eğitimleri sürerken sektörlerle buluşturan sektörlerle Eğitim Programı, profesyonel gelişim ve kariyer desteğiyle Özyeğin Üniversitesi, Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği'nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi 2018 araştırmasının sonuçlarına göre "Mezunları En Hızlı İş Bulan Üniversiteler" sıralamasında da birinci oldu.

Dünya Sıralamasında

En önemli değerlerinden biri "sürdürülebilirlik" olan Özyeğin Üniversitesi, bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalar ile Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ulaşmak için üniversitelerin topluma yaptıkları katkı açısından, toplumsal etkisi en yüksek Türk üniversitesi olarak da yerini aldı. Özyeğin Üniversitesi, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu THE (Times Higher Education) tarafından bu yıl ilk defa açıklanan ve 76 ülkeden 550 üniversitenin değerlendirildiği "THE Impact" üniversite genel sıralamasında dünyanın en iyi 72'nci üniversitesi olma başarısını da gösterdi. Times Higher Education (THE) tarafından, üniversitelerin 5 kategoride yürüttüğü en iyi uygulama örneklerine verilen THE AWARDS ASIA 2019 ödüllerinde ise kısa listeye kalma başarısı elde eden Özyeğin Üniversitesi, yükseköğretimin Oscar'ı olarak kabul edilen ve bu yıl Asya kıtasındaki üniversitelerin ilk kez dahil edildiği ödül programında "Sektörel Eğitim Programı" uygulaması ile Öğrenciler için Üstün Destek alanında en iyi sekiz üniversite arasında yer almaya hak kazandı. Özyeğin Üniversitesi, 21 ülkeden yaklaşık 80 üniversitenin başvurduğu THE Awards Asia'da tüm kategorilerde Türkiye'den listeye giren 3, "Öğrenciler için Üstün Destek" kategorisinde ise yine Türkiye'den listeye giren 2 üniversiteden biri oldu.