Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 23, 2019 - Tem 30, 2019

Basında ÖzÜ - En Memnun Özyeğin Öğrencileri

Cumhuriyet

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019 açıklandı

En memnun Özyeğin öğrencileri

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2019 raporunun sonuçları açıklandı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen çalışmada Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerin "Genel Memnuniyet" sıralamasında birinci oldu.

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan çalışmada "Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı", "Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu", "Akademik Destek ve İlgi", "Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet", "Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği" ve "Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği" alanlarında öğrencilerin memnuniyetleri araştırıldı. Araştırmaya bu yıl 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören 35 binin üzerinde öğrenci katıldı. Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Öğrenci odaklı eğitim yaklaşımını temel alarak, yönetimsel kararlarımızda öğrencilerimizin görüşlerine her zaman değer verdik, ihtiyaçlarına yönelik çözümleri birlikte üretmeyi önemsedik ve veriye dayalı hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile anlamlı, fark yaratan girişimleri hayata geçirdik.

Öğrenci odaklı eğitim

2019'da Yükseköğretimin Oscar'ları olarak kabul edilen ve 14 yıldır üniversitelerde en iyi uygulamaların ödüllendirildiği uluslararası The Awards programında, Öğrenciler için Üstün Destek kategorisinde 'Sektörel Eğitim Programı' ile en iyi 8 üniversiteden biri olmamız, öğrenci odaklı eğitim felsefemizin de göstergesi oldu" dedi.