Eki 16, 2019 - Kas 02, 2019

Sektörel Eğitim ve Profesyonel Gelişim: PrET (Pre-Employment Training) Programı

Bu Program Özyeğin Üniversitesi ve Tbemark Eğitim ve Gelişim Benchmark Grubu iş birliği ile tasarlanmış, çok özel bir programdır. İçinde Yetkinlik tanımlama, Ölçme, değerlendirme, Kişiselleştirme, geleceğin beklentilerine yönelik yetkinlik geliştirme tasarımları içermektedir.

Bu program, Sektörel Eğitim ve Profesyonel Gelişim ile Tbemark üyesi Eğitim ve İK profesyonellerinin ortak girişimi olarak örnek bir deneyim yaşanabilecek bir tasarım vaat etmektedir.

Geleneksel olarak sınıf içi eğitimlerin farklılaştırılmasını, geleceği şekillendirecek genç beyinlerin ve sektörün beklentilerini şekillendirecek olan kadim öğretilerin modern öğrenme yöntemleriyle harmanlanmasını kapsar.

Programın temel yapısında neler var?

•  Bahar döneminde ders dışı saatlerde (haftaiçi/haftasonu) devam edecek, yetkinlik geliştiren özel tasarım eğitim ve workshoplar yoluyla Özyeğin Üniversitesi sertifikalandırılacak Program
  •  Öncesinde ve Sonrasında yetkinlik ölçümü (güçlü ve gelişime açık yönlerin belirlenmesi) için Değerlendirme Uygulamaları gerçekleştirilmesi
  •  Her öğrenciye gelişim alanına özel atanmış Koçlar
  •  Dileyen öğrencilerin İş dünyasından talep edebileceği mentörlük çalışması
  •  Tbemark çatısında yer alan kurumlar tarafından Program katılımcısı gençlere sağlanabilecek kısa ya da uzun dönem staj/iş fırsatları oluşabilir
  •  Deneyimsel öğrenme ve Başkalarına öğreterek öğrenme tasarımı ile Program kapanışında tüm katılımcılarla birlikte öğrencilerin tasarlayacağı bir Özel “Tbemark day”
  •  Tersine mentörlük
  • Program Dili Türkçe olacaktır

Değerlendirme Koşulları:

·         İşletme, Sosyal Bilimler, Hukuk, Mimarlık ve Tasarım, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülteleri ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 4. Sınıf öğrencisi, 2020 Mezun adayı olmak

·         Zorunlu Stajını tamamlamış olmak

·         Programa neden katılmak istediğinizi belirten Türkçe dilinde ön yazı yazmak

·         Mülakatlara katılmak ve başarılı olmak

Program 16 kişi ile sınırlı olacaktır.