Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 12, 2019 - Ara 12, 2019

Anayasa Hukuku Semineri

8 Kasım 2019 tarihinde Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı mensubumuz Dr. Öğr. Üyesi Salim Işık tarafından koordine edilen "Anayasa Hukuku Semineri" kapsamında, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi mensubu 40 öğrencimiz ile birlikte, Atatürk'ü Anma Haftasının ruhuna uygun olarak öncelikle Anıtkabir'e  Atamızı anmak üzere ziyarette bulunulmuştur.

Akabinde Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaret edilmiş olup; bu kapsamda yasama organının işleyiş ve usullerine ilişkin detaylı bilgileri içeren açıklamalar eşliğinde genel kurul salonu ile şeref holü, başkanlık divanı ziyaret edilmiştir.

Sonrasında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon salonuna geçilerek, yasama uzmanı Sn. Ceren Feroğlu tarafından komisyonun usul ve işleyişine dair detaylı bir seminer sunulmuştur.

Ardından Anayasa Mahkemesi'ne geçilerek, Yüce Divan salonunda mahkemenin genel kurul ve bölümlerinin yetkileri ve çalışma usulleri ile yeni anayasa değişiklikleri ile anayasa yargısı sistemine getirilen yeniliklere ilişkin genel kurul raportörü ve Yıldırım Beyazıt Üniveristesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Taylan Barın tarafından detaylı bir seminer gerçekleştirilmiştir.

Son olarak Anayasa Mahkemesi genel kurul raportörü Dr. Hilmi Can Turan tarafından gerçekleştirilen seminer ile akademik program tamamlanmıştır.