Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 01, 2019

Basında ÖzÜ - Food and Travel

Food and Travel

Kâr garantili bir restoran açmak çoğu insanın hayali. Ama dünyada açılıp kapanan restoran sirkülasyonunun en yüksek olduğu şehirlerden biri İstanbul. Demek bir yerlerde ciddi yanlışımız var. Yeni açılan Gastronomi Perakendesi eğitimi bu bağlamda pek çok insana rehberlik etmeye hazırlanıyor. Program, restoran açmak isteyenlere kâr garantili mekân sırlarını öğretecek.

"Gastro Retail" yani gastronomi perakendesi bölümü.Avi Alkaş'ın vefat eden oğlu adına Özyeğin Üniversitesi ile birlikte kurduğu Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi içerisinde açılacak. İş hayatındaki insanların da katılabilmesi için her ayın ilk üç günü verilecek eğitim altı ay sürecek. Amaç gastronomiyle perakendenin birleşmesini sağlamak. Özyeğin akademisyenleri ve sektörün önde gelen isimlerinin vereceği eğitimde tüketici alışkanlıklarından mekân tasarımına, gastronomide sürdürülebilirlikten markalaşmaya restorancılığın başarıda kilit role sahip noktalarına dokunacak eğitimler var. "Niçin gastronomi üzerine bir program" sorusu geliyor insanın aklına. En başarılı AVM'lerin danışmanlığını yapan Alkaş, gastronominin müşteriye bir AVM'de daha uzun vakit geçirtecek en önemli etmenlerden biri olduğunu ve farklı restoran tiplerinin farklı kitlelere ulaştırmada direkt etkili olduğunu söylüyor.

Gelelim bu ay sizler için hazırladıklarımıza... Yerli gurme seyahat sayfalarımızın konuğu Adana. Yemek editörümüz Gaye Şahin ve fotoğrafçımız Şevket Kızıldağ bu kez seyahatlerini Adana Lezzet Festival'ine denk getirdiler ve şehrin festival vesilesiyle lezzetine nasıl lezzet katlığını sizler için belgelediler. Yabancı gurme seyahatimiz ise mutfakla eskinin yeniyle buluşup ortaya etkileyici füzyonların çıktığı Tallinn'e. Çocukla yapılacak heyecanlı tatil rotaları, manzaralı tren yolculukları, dünya mutfağında Endülüs ve çok daha fazlası ilerleyen sayfalarımızda...

Ebru Erke
Genel Yayın Yönetmeni