Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 06, 2019

Basında ÖzÜ - Gastronomi dünyası GastroAntep'te bir araya geldi

Gastronomi

Gastronomi dünyası GastroAntep'te bir araya geldi 

UNESCO'nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'nda (UCCN) Türkiye'yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, mutfak kültürünü bu yıl ikincisi düzenlenen GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali ile tanıtıyor. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği GastroAntep ile şehrin geleneksel lokantaları, yerel gıda ürünleri ve kültürüyle dünyanın önemli gastronomi destinasyonlarından biri olarak konumlandırılması hedefleniyor. ALİYE GÜMÜŞ Dünya Bankasının en rekabetçi yedi şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO'nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'nda (UCCN) Türkiye'yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, gastronomisini dünyaya GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali ile tanıtmayı sürdürüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ile işbirliği içinde düzenlenen GastroAntep, 12 ile 15 tarihleri arasında gerçekleşti. GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin eşliğinde Biber Hasadı ve Kuruluk Gezisi ile başladı. Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, yine dünyaca ünlü pasta şefleri, UNESCO Gastronomi Şehirleri, yerli ve yabancı basın temsilcileri, Türkiye'nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri ve Türkiye'nin farklı noktalarındaki Gaziantep Mutfağının temsilcileri festivalde bir araya geldi. Festivalin ilk gününde illüstrasyon sanatçısı Hakan Keleş, Zeynep Elbeyli ve Gastrosanat Çocuk Sanat Atölyeleri sergilerinin yanı sıra meşale yakımı, Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni, Bakır Ritim Grubu ile Ceren Aksan Performansının ardından Umut Akyürek ve Oktay Bora Ertuğrul konserleri gerçekleşti.

GastroAntep'in ikinci gününde, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye'nin gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarlar 90 dönüm Antep Fıstığı tarlasında hasat gerçekleştirdi. Festivalde Ahmet Örs, Mehmet Yasin, Teoman Hunal, Aylin Öney Tan gibi önemli gurmelerin gözünden Gaziantep Mutfağının anlatıldığı konuşmaların yanı sıra Dilara Koçak 'Gelecek Gelenekte', Ömür Gedik ile 'Sinema ve Müzik', Ender Saraç ile Gaziantep Yemekleri' ve 'Şifa, Yemek ve Sofralar' panelleri yoğun ilgi gördü.

Local Chef ve Local Chef Üniversiteliler yarışmaları festivalin en heyecanlı etaplarından oldu. Yurtiçi ve yurtdışından ünlü şeflerin katıldığı ve dünyanın yalnızca yerel ürünlerle gerçekleştirilen tek gastronomi yarışması Local Chef Uluslararası Mutfak Yarışmasında; Hotel Palacio Tondon, Dubai Versace Hotel, Barcelona Le Meridien, İstanbul Fairmont Hotel, Hilton İstanbul Bosphorus, Svvissotel The Bosphorus otelleri yarıştı. Local Chef'te Barcelona Le Meridien, Hotel Palacio Tondon ile İstanbul Fairmont Hotel'de çalışan şefler derece aldı. Local Chef Üniversiteliler yarışmasında ise altı üniversite Türkiye'nin gastronomi profesyonellerine hünerlerini sergiledi. Birinciliği istanbul Özyeğin Üniversitesi alırken, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi diğer dereceye giren ekipler oldu.