Ara 06, 2019 - Oca 31, 2020

Çocuk Dostu Yargılamaya Doğru Atölyesi

Özü-Hukuk Fakültesi Disiplinlerarası Çocuk Hakları Çalışmaları Çevresi
Çocuk Dostu Yargılamaya Doğru Atölyesi

Atölye, Türkiye Barolar Birliği, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kırklareli, Konya, İstanbul, İzmir, Trabzon Baroları Çocuk Hakları Komisyonlarının katılımı ile gerçekleşen Atölye de Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen Çocuk Dostu Adalet Rehberi’nin ölçüt olarak kabul edildiği çocuk dostu yargılama perspektifinden, çocukları ilgilendiren veya etkileyen yasal süreçler ve yargılamada mevcut durumun mesleki olarak ortaya konması, bu konuda çözüm önerileri ve akademinin yargılama öncesi, sırası ve sonrasında çocuk dostu yargılamanın tam olarak hayata geçirilmesi için işbirliği imkanları aranması ve bir Forum oluşturulması amaçlanmıştır.

Toplantı, 6 Aralık 2019 Cuma günü 486F nolu Seminer Salonunda dışardan katılıma kapalı yapılmıştır.