Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 06, 2019 - Ara 20, 2019

Otel ve yiyecek içecek endüstrisinin öncü işletmeleri öğrencilerimizle buluştu

Özyeğin Üniversitesi’nin sektörlerle iç içe eğitim anlayışı çerçevesinde her yıl düzenlediği “Sektör ile Buluşma” etkinliği, otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisinde öncü yaklaşık 60 işletmenin katılımıyla gerçekleşti. Ağırlıklı olarak İnsan Kaynakları olmakla birlikte, işletmelerin çeşitli departmanlarındaki yöneticileri ve kısmen üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans öğrencileri, staj ve çalışma olanaklarını öğrenme ve ilk başvurularını yapma fırsatı elde ettiler.

“Sektör ile Buluşma” etkinliğinin yedincisi bu yıl 5 Aralık’ta Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşti. Yaklaşık 60 işletmenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, zorunlu yaz dönemi ve ileri düzey stajlarını gerçekleştirecekleri işletmelerle görüşmelerini yaptılar ve geleceğe yönelik hedefleri için deneyimli sektör temsilcilerinden fikir aldılar. Mezun olacak öğrenciler ise işe alım olanakları ve şartları konusunda görüşme fırsatı yakaladı.

‘VII. Sektör ile Buluşma’ etkinliğinde bu yıl Accor, Hilton Worldwide, Marriott International, Radisson Blu Hotels, Four Seasons, InterContinental Hotels Group, Kempinski Hotels, Mandarin Oriental,  Six Senses Hotels, Resorts, Spas, Shangri-La Hotels & Resorts gibi uluslararası otel grupları hazır bulundu. Ayrıca The Marmara Hotels, Divan Group, Dedeman Hotels & Resorts,  Maxx Royal Resorts, Avantgarde Collection gibi yerli otel zincirleri yanında Hillside Beach Club, Nikki Beach Resort, Biblos Resort Alaçatı gibi seçkin oteller de yer aldı. Ayrıca yiyecek içecek sektörünün öncü kuruluşları arasındaki D.ream, Shaya, Turkish Do & Co, Frankie, Sunset Grill & Bar, Şans Restaurant, Çiya Kebap, Eataly, Beyaz Fırın, Petit Pain, Od Urla da öğrencilerle bir araya geldi. Bu yıl farklı olarak Doluca ile otelcilik teknolojilerindeki öncü işletmeler olan Talya Bilişim ve Hotel Linkage da bilişim alanındaki istihdam olanaklarını öğrencilerle paylaştı.